10 Οκτ 2010

"Σε μόνιμο στρες τεστ τα ΜΜΕ"

Η αναστάτωση στα μίντια ευνοεί τη διασπορά φημών για «λουκέτα» και μεταβιβάσεις καναλιών και εφημερίδων

Στην «πρέσα» της κρίσης βρίσκονται εκδοτικά συγκροτήματα και κανάλια που αναζητούν εναγωνίως λύσεις επιβίωσης.


Ανοιξε για τα καλά ο ασκός του Αιόλου στα ελληνικά ΜΜΕ με έντυπα και κανάλια να μετρούν μόνον απώλειες, τις τράπεζες να αρνούνται νέα δάνεια, και τους εργαζόμενους να ζουν με μόνιμο άγχος.

Ηδη μόνον από τον ΔΟΛ έχουν αποχωρήσει 45 εργαζόμενοι από το τμήμα της διοίκησης (διαφήμιση, οικονομικές υπηρεσίες, τεχνικοί και διεκπεραίωση). Πληροφορίες αναφέρουν ότι στον Οργανισμό ετοιμάζονται οι αποζημιώσεις για περισσότερους από 100 διοικητικούς, ενώ στη συνέχεια θα πάρουν σειρά άλλες κατηγορίες εργαζομένων.


Στο συγκρότημα πάντως ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα νέος πόλεμος με το συνδικαλιστικό σωματείο του προσωπικού (ΕΠΗΕΑ) να κατεβαίνει αυτόνομο σε απεργία την Τρίτη, την εργοδοσία να τοιχοκολλεί και να αναρτά στο Ιντερνετ την ίδια ημέρα ανακοινώσεις, χαρακτηρίζοντας την απόφαση πρόωρα και πάντως πριν βγει δικαστική απόφαση, παράνομη και καταχρηστική.

Οσο για τους δημοσιογράφους, αφού καταδίκασαν την πρακτική αυτή, δήλωσαν αλληλέγγυοι στους συναδέλφους απεργούς του διοικητικού πλην δεν συντάχθηκαν με το πνεύμα της κατά μόνας απεργίας στον ΔΟΛ, καθώς συναίνεσαν μόνον στο ενδεχόμενο συμμετοχής σε κλαδική απεργία.

Σε παράλληλο χρόνο δύο κανάλια εξέδωσαν ανακοινώσεις διάψευσης, το καθένα για τον δικό του λόγο. Ο Alpha αναγκάστηκε, υπό την πίεση των φημών που τον ήθελαν να μεταβιβάζεται σε ξένο επενδυτή, να εκδώσει ανακοίνωση με την υπογραφή του Ολιβερ Χεργκέσελ, Διευθυντή Εταιρικής Επικοινωνίας του RTL Group.

---To Alter από την πλευρά του με καθυστέρηση δύο ημερών σε σχέση με τη διαρροή της σχετικής φήμης, διέψευσε κατηγορηματικά τα περί δέσμευσης μετοχών και λογαριασμών βασικών μετόχων του ως αποτέλεσμα ελέγχου του ΣΔΟΕ για «δήθεν υπόθεση εικονικών τιμολογίων».

---Η αναστολή έκδοσης πάντως της κυριακάτικης έκδοσης του «Αδέσμευτου» είναι πέρα για πέρα αληθινή, καθώς ο Δημήτρης Ρίζος αποφάσισε να εκδίδει φύλλο Σαββατοκύριακου «2 σε 1» αρχής γενομένης από 23 Οκτωβρίου.

---Στο εκδοτικό συγκρότημα του Γιώργου Τράγκα απολύθηκαν άλλοι 6 εργαζόμενοι (τυπογράφοι), στην «Απογευματινή» συνεχίζεται το καθεστώς της στάσης πληρωμών, ενώ η κρίση επεκτείνεται και στην επαρχία, καθώς αυτήν την εβδομάδα υπέστειλε τη σημαία της ενημέρωσης ο Σκάι Κρήτης.

πηγή: Εθνος Κυριακής

ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΧΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

Ενδιαφέρον το άρθρο. Επισημαίνουμε όμως μία μικρή παράλειψη (;)του συντάκτη (που δεν γνωρίζουμε ποιός είναι γιατί το άρθρο είναι ανώνυμο): ΞΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΠΗΓΑΣΟ...Πουθενά δεν αναφέρεται οτι απολύσεις εγιναν και στον ΠΗΓΑΣΟ. Όπως έγινε και απεργία της ΕΠΗΕΑ στήν οποία, επίσης, συμπαραστάθηκαν τα άλλα Σωματεία (ΕΣΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ) ενώ, και εκεί, οργανώθηκε ακριβώς ή ίδια εργοδοτική επίθεση και με τα ίδια ακριβώς "επιχειρήματα" όπως και στον ΔΟΛ. Τυχαίο;

Υπάρχει μόνο μία μικρή αλλά αξιοπρόσεκτη διαφορά: ΤΟ ΔΣ της ΕΠΗΕΑ συνέχισε τίς απεργίες μόνο στον ΔΟΛ...

1 σχόλιο:

  1. Και στα κρατικά μέσα τα ίδια και χειρότερα! Να φανταστείτε οτι o νέος γενικός διευθυντής του ΑΠΕ, μπήκε με φουσάτο και φόρα να τα αλλάξει όλα στο μαγαζί. Εκτονώνοντας την καταπίεση που έχει ΄νοιώσει τόσα χρόνια στο πετσί του απο το ΔΟΛ, απο όπου προέρχεται, έχει βαλθεί να κάνει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ψυχαρέικο προτεκτοράτο!

    Καλεί κάθε μέρα τους συντάκτες να συσκεφθούν για το ΑΝ θα καλύψουν τον τάδε και δείνα υπουργό,(ήμαρτον, τα ξέρει αυτά ο Πεταλωτής, ο Ραγκούσης και ο Χυτήρης,αλλά τί λέω, εδώ δεν ξέρει η δεξιά τους τί ποιεί η αριστερά τους...) ενώ διατυμπανίζει στους συνεργάτες του οτι δεν πρόκειται να ζητήσει απο το κράτος (το αφεντικό του δηλαδή) διαφήμιση, για να την ζητήσουν οι εφημερίδες, που την έχουν πιο πολύ ανάγκη, δηλαδή τα πρώην αφεντικά του, απο τον ΔΟΛ!!!!

    Ακουσον!!! Δεν του είπε φαίνεται κανείς σε τί μαγαζί μπήκε. Ούτε κανείς φαίνεται τον πληροφόρησε, οτι έτσι κι αλλιώς, τη διαφήμιση ο ΟΠΑΠ θα τη μοιράσει....

    Μπήκε σε λάθος κτίριο, ή μπήκε με αποστολή να κάνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο παραμάγαζο του ΔΟΛ;

    έρημα παιδιά που δουλεύουν εκεί για ένα κομμάτι ψωμί.... Γιατί υπάρχουν και κάποιοι που δουλεύουν για το παντεσπάνι. Αλλο αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μετράει για μάς