16 Οκτ 2010

S-O-S απο τους εργαζόμενους στην OPTION PRESS

"Εκπέμπουμε SOS για τα απίστευτα που συμβαίνουν μέσα
στην εταιρεία που εργαζόμαστε!


Συνάδελφοι, μιλάμε όχι απλά για γαλέρα,
αλλά για Νταχάου εργασιακών σχέσεων. "





Ακούστε-διαβάστε το απίστευτο που μας πρότεινε ο «πάπιας» (εκδότης και ιδιοκτήτης). Επειδή η εταιρεία δεν πάει καλά, μας πρότεινε εικονική απόλυση, δηλαδή να υπογράψουμε τα χαρτιά ότι απολυθήκαμε, αλλά χωρίς να πάρουμε αποζημίωση, να γραφτούμε στον ΟΑΕΔ και μετά αυτός να μας έχει στην εταιρεία του να δουλεύουμε με μισθό 200 ευρώ το μήνα και εργασία 10 ημέρες το μήνα!

Θέλουμε τη βοήθειά σας. Δεν είναι απλό ούτε αστείο. Ήδη συνάδελφοί μας έχουν επιλέξει το νέο καθεστώς. Στην εταιρεία του Παπατριανταφύλλου εργαζόμαστε 50 άνθρωποι. Είχαμε ξεκινήσει 90. Ο τύπος, από ό,τι έχουμε καταλάβει, θέλει να γλιτώσει τα χρήματα της απόλυσης, να συνεχίσει τα βγάζει τα περιοδικά στο περίπτερο και να τα παίρνει από τις εταιρείες αυτοκινήτων που τον συντηρούν. Δεν πρέπει να το αφήσουμε να περάσει. Πρέπει να τσακίσουμε τις συνθήκες γκούλαγκ όσο είναι ακόμη νωρίς.Να σημειωθεί ότι όσοι του λένε ότι δεν συμφωνούν με το καθεστώς που τους έχει προτείνει δεν τους απολύει για να τους αποζημιώσει και επίσης δεν τους πληρώνει και το μισθό. Κι όμως, συμβαίνει.
ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ.
Εργαζόμενοι στο γκούλαγκ της Option Press

(Η Option Press εκδίδει τα περιοδικά Power Technique, Max Power, EVO, Car, Nautica.)
πηγή: typografeio

21 σχόλια:

  1. Κουράγιο παιδιά. Η πιάτσα εδώ και χρόνια ήξερε ότι είναι λαμόγιο. Γιατί δεν πάτε στην επιθεώρηση εργασίασ για καταγγελία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προτείνω, ως εναλλακτική οδό, να επικοινωνήσετε με την Επιθεώρηση Ανασφάλιστη Εργασία
    στο 15512 και να κάνετε μαζικά καταγγελία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπερα. Αρχικα θα σας προτεινα να πατε στο http://www.taxheaven.gr και να ρωτησετε την γνωμη των παιδιων. Ειναι η καλυτερη ενημερωση μεσω internet πανω στο θεμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η υπόθεση αυτή και κυρίως η αλαζονία του πάπια έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό.
    Με απίστευτες μεθοδεύσεις κατάφερε να απομακρύνει μέχρι τώρα πάνω από 15 άτομα χωρίς να καταβάλει αποζημειώσεις, ενώ για αρκετά χρόννια κατακλέβει τόσο τους εργαζόμενους όσο και το κράτος δίνοντας (όταν και όποτε θέλει) μέρος των μισθών <>. Είναι ο ίδιος τύπος που αν και εισέπραξε χρήματα με το τσουβάλι (στην κυριολεξία>>, από το SHOW του Σεπτέμβρη του 2009, δεν έδωσε δεκάρα σε όλους εκείνους που δούλεψαν για αυτό ατελείωτες ώρες από το πρωί και μέχρι μετά τα μεσάνυχτα, και που παρόλα αυτά με απειλές έβαλε και πάλι τον ίδιο κόσμο να ξαναδουλέψει και στο φετεινό show.
    Είναι ο ίδιος τύπος που σε συνεργασία με τα τσιράκια του έκανε ψεύτικους διαγωνισμούς με δώρα αυτοκίνητα, τα οποία φρόντιζε να <> δικοί του άνθρωποι και στην συνέχεια τα πούλαγε και παντελόνιαζε τα χρήματα.
    Είναι ο ίδιος τύπος που πήρε κρατική επιχορήγηση για την αγορά υπολογιστών και λοιπού εξοπλισμού για την εταιρία του και την μετέτρεψε σε πανάκριβες τηλεοράσεις,stereo και άλλα μπλιμπλίκια που φυσικά όλα πήγαν στην βίλλα του στην Πολιτεία - γιατί ετοιμάζει και άλλη!!!.
    Είναι ο ίδιος τύπος που για να ξεφορτωθεί έγκυο εργαζόμενη, την μετέφερε από υποδοχή διαφήμησης στο front desk και της ζήτησε να καθαρίζει και να σφουγγαρίζει το κτίριο.
    Είναι ο ίδιος τύπος που δεν πληρώνει τα ταμεία των εργαζομένων με αποτέλεσμα να μη μπορούν να ανανεώσουν τα βιβλιάρια υγείας τους, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ορισμένων ταμείων ζητάνε από τους ίδιους να πληρώσουν τις εισφορές αυτές.
    Ο τύπος έχει βγάλει τόσο πολλά χρήματα που πλέον απαξειώνει κάθε εργαζόμενο και κάθε εργασιακό νόμο!!
    'Εφθασε μάλιστα στο σημείο να μεταφέρει αυτόβουλα, παράνομα και χωρίς την συναίνεση τους, μέρος των εργαζομένων ή τους λεγόμενους ατίθασους, σε άλλη εταιρία του με έδρα ένα άδειο γραφείο στην Μεταμόρφωση, την οποία μάλιστα εταιρία την << πούλησε >> σε συγγενικό του πρόσωπο που ζει στην Γερμανία (πιάστ΄το αυγό και κούρευτο)και αυτό φυσικά για να μπορεί να ξεφορτωθεί εύκολα και χωρίς κόστος όποιον δεν του κάνει τα κέφια.
    Είναι απορίας άξιο γιατί η αυτοκινητοβιομηχανία συνεχίζει να του δίνει λεφτά από την στιγμή μάλιστα που τα περιοδικά του δεν πουλάνε καθόλου, μιλάμε για 1500 - 1800 φύλλα.
    Μήπως κρύβεται κάτι άλλο πίσω από την βιτρίνα του, και τα budget των εταιριών μοιράζονται μεταξύ φίλων;
    Τροφή για σκέψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!!
    Μη καθυστερείτε καθόλου και μη μπήτε στην λογική ότι δεν θα γίνει τίποτα.
    Απλά κάντε το ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυό μετρα κατω απο το μπετό, υπάρχει θεση για καθε αφεντικό!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θύμα κι εγώ της απάτης του εν λόγο κυρίου αρκετά χρόνια πριν, θα σας συμβούλευα, άμεσα να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ τα όσα συμβαίνουν, καταρχήν στο ΙΚΑ της περιοχής σας και αμέσως μετά στην Επιθεώρηση εργασίας. Όπως επίσης να ζητήσετε νομική συμβουλή από δικηγόρο που ασχολείται με εργατικά θέματα. Επίσης καταγγείλτε το θέμα στην Ένωση Συντακτών Περιοδικού Τύπου.

    Επίσης θα ήθελα να προσθέσω ότι ο εν λόγο κύριος κατά το παρελθόν όσα δικαστήρια είχε για εργατικές διαφορές, με εργαζομένους του, τα ΕΧΑΣΕ ΟΛΑ και στο τέλος τους πλήρωσε …..!!!!!

    Ακόμα και εάν ο ίδιος πιστεύει ότι τίποτα δεν λειτουργεί σε αυτή τη χώρα σωστά και θα την βγάλει «καθαρή» για μια ακόμα φορά, πιστέψτε με η νομοθεσία στα θέματα εργασίας είναι αρκετά αυστηρή και σχεδόν ΠΑΝΤΑ υπέρ των εργαζομένων και όχι των εργοδοτών.

    Οι οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία θεωρούνται ποινικό αδίκημα και επισύρουν εκτός από ποινές φυλάκισης αλλά και δήμευση προσωπικών περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών αλλά και των συγγενών τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το χειρότερο εργασιακό περιβάλλον που έχω βρεθεί ποτέ!!! Ο τραμπουκισμός, ο εκβιασμός και η απάτη σε όλο της το μεγαλείο.....ευτυχώς δεν εργάζομαι πλέον εκεί!!!
    Όπως θα έλεγε και ο πάπιας………"Παίξτε μπάλα", κάντε όλοι μαζί καταγγελία και μην επιτρέπετε στα κατακάθια της κοινωνίας να σας κοροϊδεύουν, ΕΝΑΝΤΙΟΘΕΙΤΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να καταγγείλετε όμως και τους αχυράνθρωπους που στηρίζουν αυτό τοαίσχος που θέλει να λέγετε εκδότης. Γιατί σίγουρα οτι κάνει δεν το υλοποιεί μόνος του. Καιεν πάσειπεριπτώσει κάντε παραστάσεις στα σωματεία για να στηρίξουν κινητοποιήσεις. Και το καλύτερο προχωρήστε σε ασφαλιστικά μέτρα για να του δεσμεύσετε κάθε περιουσιακό στοιχείο για να μην μπορείνα εισπράτει για την πάρτη του. Βέβαια η δικια΄του αντίδραση θα είναι η απειλή οτιθα κλείσει τα περιοδικα.Ας το κάνει γιατί με τα τόσα που χρωστάει τη ριγέ φόρμα δεν την αποφεύγει. Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα αναλάβετε εσείς τηνέκδοση των περιοδικών κάτιπου άλλωστε κάνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πήραμε από τον κ. Παπατριανταφύλλου το πιο κάτω μέιλ. Για λόγους δεοντολογίας το αναρτούμε στα σχόλια και ακριβώς μαζί με το δημοσίευμα ώστε να μπορούν οι αναγνώστες μας να διαμορφώσουν μία ολοκληρωμένη εικόνα. Το ίδιο κείμενο, μαζί με την ανάρτηση, έχουν κατατεθεί στις Συνδικαλιστικές Ενώσεις αλλά και στην Επιθεώρηση Εργασίας. Και είναι αυτονόητο ότι το οποιοδήποτε πόρισμα θα αναρτηθεί στις σελίδες αυτής της ιστοσελίδας. Αυτή θα είναι και η πραγματική απάντηση στις-πολύ σοβαρές- καταγγελίες:

    Από Costantine Papatriantafillou προς Εμένα
    Με έκπληξη διαπιστώσαμε την ανάρτηση ενός πρωτοφανώς συκοφαντικού δημοσιεύματος το όποιο αναφέρεται στις εταιρείες OPTION PRESS και FUTURE PROMOTIONS καθώς και στον Κωνσταντίνο Παπατριανταφύλλου. Εκτός της αναλήθειας και του υποφαινόμενου εξωγενούς δόλου που είναι διάχυτη σε όλο το κείμενο, γίνεται ξεκάθαρο από το ύφος, το ήθος και τις ανακρίβειες, ότι ο ανώνυμος συντάκτης του ουδεμία σχέση έχει με την εταιρεία και έχει προφανή σκοπό να πλήξει όλους τους παραπάνω φορείς και κατά επέκταση τους πραγματικούς εργαζόμενους της εταιρείας.
    Επιθυμούμε άμεσα την τηλεφωνική επικοινωνία μαζί σας, καθώς θα πρέπει να σταματήσει άμεσα η συκοφαντική ανάρτηση του και σας παρακαλούμε να μας κοινοποιηθεί άμεσα η ταυτότητα και η ηλεκτρονική διεύθυνση του συκοφάντη.
    Σε περίπτωση που είναι δύσκολη η επικοινωνία μέσω τηλεφώνου, απλά αποσύρετε το εν λόγω δημοσίευμα.
    Εκτιμούμε εκ των πρότερων την συνεργασία σας σε σχέση με τα ανωτέρω και επιφυλασσόμαστε για της άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος των ανωτέρω φορέων .

    Με τιμή,
    Κωνσταντίνος Παπατριανταφύλλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αναρτούμε, επίσης, ένα ακόμη σχόλιο που στάλθηκε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο.
    Από pr gr προς Εμένα :

    Γιατί τόσο άχτι ανώνυμε συνάδελφε για τον πάπια, εδώ υπάρχουν πολύ χειρότερα 40 χρόνια τώρα. Ασε φίλε όλοι έτσι είναι και χειρότεροι. 'Εχω χάσει πολλά λεφτά από τέτοιους και κυρίως ένσημα και δεν είμαι μόνος. Αρκεί να ρωτήσεις.

    'Εχω εμπειρία και χρόνια αιχμαλωσίας από το παραμάγαζο του εκβιαστή χοντρού που πριν από 10 χρόνια έβαλε όλους τους εργαζομένους του, εμάς δηλαδή, να προαγοράσουμε μετοχές για την δήθεν είσοδο στο χρηματιστήριο και έτσι να μας κλέψει στεγνά τις οικονομίες μας και να μας εγκλωβίσει στο μίζερο μαγαζί του. Ο ίδιος τύπος έχασε έναν από τους σημαντικότερους τίτλους που είχαμε χύσει αίμα για αυτόν κάνοντας εκβιασμούς σε εταιρείες όπως η FIAT και άλλες, καθώς δεν μπορούσε να πουλήσει φυσιολογικά κανονική διαφήμιση. Μας δίδαξε εκβιασμούς και φτηνοδουλειά 20 χρόνια τώρα.
    Χρωστάει σε όποιον μιλάει ελληνικά...

    Αλλά εκεί συνάδελφε που τα πράγματα είναι τραγικά είναι στο παραμάγαζο του Στραπατσινο, ο οποίος δεν δίστασε να πουλήσει πολλάκις τον ίδιο τον πατέρα του τον απαξιωμένο πλέον γραφικό εκδότη. Μια παρασύρροντας στην πτώχευση το μαγαζί πριν 4 χρόνια (καλές εποχές τότε), μια που βοήθησε στο ξεπούλημα του και άλλη μια τώρα που τον απαξίωσε να γίνει χαλίφης στην θέση του χαλίφη.
    Ολιμεροίς γλύφει τους αυτοκινητάδες και τους ξεφτιλίζει το επόμενο δευτερόλεπτο... μιλάμε για τον ίδιο τον Μακιαβέλι. Και αυτοί ψωνίζουν οι αφελείς. Τον σέβονται και τον φοβούνται, όπως κι εγώ άλλωστε μέχρι που τον έστειλα εκεί που έπρεπε...

    Φαντάσου ότι για λιγότερα από 900 ευρώ έβλεπα εκείνο τον τύπο να κάνει εμπόριο αυτοκινήτων παίρνοντας πορσικά και σκάιλαϊν με εκβιασμούς και μεταπουλώντας τα.

    Και όλα αυτά με δουλειά ΣΚ και 12ωρα. Για να παίρνει ο χοντρός τη δόξα.

    Εκεί διδάχτηκα να δουλεύω κάτω από μόνιμα μπινελίκια και απαξίωση, καθημερινό βρισίδι χωρίς λόγο, στους περισσότερους από μας αλλά κυρίως στις εταιρείες. Αλλά πως να μη γίνει αυτό όταν έτσι μιλάς ακόμα και σε αυτούς που σου δίνουν λεφτά, τις εταιρείες δηλαδή. Το τι είχα ακούσει εκεί δεν λέγεται. Απορώ πως οι εταιρείες πληρώνουν αυτόν τον δολοπλόκο που μοναδικό σκοπό του έχει να είναι απόλυτος αρχών και να έχει αυλή γύρω του. Η μόνη πιθανή απάντηση μπορεί να είναι οι κουμπαριές και οι ατελείωτες μαύρες μοιρασιές με γνωστά παλιά στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας. Τι να πει κανείς;

    Στις κυκλοφορίες δε, το καπέλο ο Στραπατσινο το αποφάσιζε στο διάδρομο έχοντας το μόνιμο άγχος να δείχνει πρώτος και να τα παίρνει πάνω και κάτω από το τραπέζι με τους κουμπάρους του... με εμάς να δουλεύουμε νυχθημερών και με μειώσεις στους μισθούς. Εκεί είχαμε ξεκινήσει 150 και φτάσαμε τους 60 μισοπληρωμένους τους καλούς καιρούς... φαντάσου τώρα. Πρώτοι σου λέει μετά. Το μόνο καλό εκεί είναι αυτός ο γεροεκδότης ο οποίος μας ενέπνευσε κάποια στιγμή χρόνια πριν.

    Όταν όμως οι περισσότεροι είναι έτσι, τι να κάνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο χρόνος είναι αδυσώπητος, κι όσο κι αν επιπλέει στην επιφάνεια της θάλασσας ένας φελός, σύντομα θα τον φάει το αλάτι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Επειδη τα περασα περυσι και φετος με την Μοτοτεκ σας καταλαβαινω. Αλλα ηταν θεμα χρονου να ακουστουν οι αηδιες του Παπια. Παραξενευεστε γιατι? μιλαμε για επαγγελματια απατεωνα που εμπορευεται τον ιδρωτα τοσων ανθρωπων. Μολις πηρε το Κnow how απο τo πιλοτικο προγραμμα του Χατζ, προωθει το θεμα. Μην μου πειτε πεφτετε απο τα συννεφα! καταλαβαινω πως ειναι να δουλευεις χρονια καπου, να βλεπεις διαφορα κ να μην μιλας για να μην απολυθεις, αλλα ερχεται καποια στιγμη που καταλαβαινεις που βρισκοσουνα. Δεν κανω κυρηγμα. Πρωτα τα ειπα στον εαυτο μου οταν τα βιωσα. Οι καλοι δικηγοροι ειναι οι μονοι που μπορουν να σας βοηθησουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πρεπει εστω και τωρα να κατατεθουν οι πραγματικες εμπειριες και τα γεγονοτα τοσων ετων του συγκεκριμενου ανθρωπου για να βγει προς τα εξω αυτο που γνωριζαμε καποιοι ανθρωποι οταν ειμασταν μεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπέρα σε όλους!! Αυτό που θα πώ εγώ είναι ότι εργάστηκα από το 2007 έως το 2008 στη Mototech S.A. και η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν έμεινα απλήρωτος!!Μία-δύο φορές μας καθυστέρησαν λίγο τη μισθοδοσία αλλά πάντα πληρώθηκα, και όταν με απέλυσαν πήρα την ίδια μέρα την αποζημίωσή μου και τα χριστούγεννα το δώρο..Εύχομαι ό,τι καλύτερο σε όλους τους τέως συναδέλφους εκεί στον 6ο όροφο που κάποτε συστεγαζόμαστε και φυσικά καλή δύναμη στα παιδιά της option press εάν και εφόσον τα όσα οι ίδιοι μας λένε είναι αλήθεια..που μεταξύ μας δηλαδή αλήθεια θα είναι!!! Καλή συνέχεια και αξιοπρεπή επαγγελματική αποκατάσταση για όλους στη συνέχεια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ειπε κανεις οτι στην Mototech υπηρχε κανεις απληρωτος πριν απο τον Νοεμβριο του 2008 και πισω; Και ψαξε να βρεις αν εχουν εξωφληθει οι αποζημιωσεις 25 ατομων της απολυσης απο την 21η Απριλιου του 2009 και αυτα που πηραν πως τα πηραν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Παιδια υπομονη και επιμονη... έχετε δύσκολο δρόμο μπροστά σας και εξοπλιστείτε με μπόλικο κουράγιο.
    Σας καταλαβαίνουε απόλυτα.
    Ένας συμπάσχοντας της πρώην Mototech SA, και νυν FASTMEDIA (βλέπετε μας δουλέψαν μια χαρά!).
    Ακόμα μας χρωστάνε μέρος της αποζημίωσης, για την οποία αγωνιστήκαν και τρέξαν μόνοι τους οι συναδελφοί μου! Ένα ευχαριστώ σε αυτούς λοιπόν και στους καλούς μας δικηγόρους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Και πατησαν σε μας φιλε μου καποιοι συναδελφοι γλειψιματιες για να σωσουν το τομαρι τους... Φοβαμαι πως και στην Option θα συμβουν τα ιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Συνάδελφοι της Option χαμογελάστε. Ο ήλιος θα ανατείλει ξανά... έρχεται η ΕΣΠΗΤ και θα σας σώσει...

    λολ

    υγ. κουράγιο παίδες και να έχετε τα μάτια σας 400 στους ανίκανους που βρίσκονται μεταξύ υμών και του πάπια, οι οποίοι κάνουν ότι τους λέει και υπερασπίζονται με κάθε κόστος τις θεσούλες τους- προφανώς γιατί "εκεί έξω" είναι μηδενικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. το ειχαμε παρει χαμπαρι οτι κατι δεν πηγαινε καλα!
    τωρα ειμαστε σιγουροι....αρκετοι χρηστες του
    φορουμ της options φανταζωμαι ξερετε τι λεω...
    μιας και απο προχθες εχει πεσει ολη η database..!
    τωρα να δουμε που θα παει!
    παιδια καλο κουραγιο και μην το αφησετε ετσι...!
    μην δωσετε τροφη και σε αλλους τετοιους να κατακλεβουν το κοπο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μετράει για μάς