25 Ιαν 2011

Εκ περιτροπής εργασία στην Καθημερινή- το νέο...πρότζεκτ του Αλαφούζου

Χοντροκομένη απόπειρα να εφαρμόσουν την εκ περιτροπής εργασία είχανκάποιοι εκεί κάτω στο Φάληρο- το γνωστό όμιλο Αλαφούζου που κάνει πάντα την πρόβα τζενεράλε για κάθε αντεργατικό μέτρο. Το ξεκίνησαν από τους τυπογράφους με την προοπτική να το συνεχίσουν, αν όλα πάνε καλά και στους υπόλοιπους εργαζόμενους. Μισθός …200 ευρώ και επειδή το πρόγραμμα δεν έβγαινε ζητούσαν από δημοσιογράφους ή υπαλλήλους να κάνουν κάποιες δουλίτσες τυπογράφων για να συμπληρώνονται τα κενά. Το θέμα συζητήθηκε στα Σωματεί του Τύπου που αποφάσισαν να το αντιμετωπίσουν από κοινού.
Η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε την πιο κάτω ανακοίνωση:

Η ΕΣΗΕΑ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την ανάλγητη αντεργατική πολιτική της Κυβέρνησης, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να αυξάνουν τα κέρδη τους σε βάρος των εργαζομένων μειώνοντας τις αποδοχές τους.
Πρόσφατο παράδειγμα είναι η προσπάθεια εφαρμογής της εκ περιτροπής ή της κυλιόμενης εργασίας, κάτι που επιχειρείται να εφαρμοστεί και στο χώρο του Τύπου από τον πρωτοπόρο στις αντεργατικές προκλήσεις όμιλο Αλαφούζου, αδιαφορώντας για την υποβάθμιση και τον ευτελισμό της Ενημέρωσης και του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ είναι αποφασισμένο να εμποδίσει με κάθε τρόπο τις πρακτικές που οδηγούν στη συρρίκνωση όχι μόνο των αποδοχών, αλλά και των θέσεων εργασίας. Για τον λόγο αυτό καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα συνεργαζόμενα Σωματεία στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ να αντιδράσουν δυναμικά με απεργιακές κινητοποιήσεις με στόχο να αποτραπεί κάθε προσπάθεια μείωσης, με οποιοδήποτε τρόπο, των αποδοχών και των θέσεων εργασίας, σε όποιο εργασιακό κλάδο κι αν επιχειρηθεί η εφαρμογή του.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Υ.Γ. Μετά από συνάντηση που είχαν τα ενδιαφερόμενα Σωματεία με τον Διευθυντή της «Καθημερινής» Α.Παπαχελά το «πρότζεκτ» σταμάτησε. Περιμένουμε το επόμενο…έχει τόσα καλά παιδιά ο όμιλος που πληρώνονται πλουσιοπάροχα για να προτείνουν σχέδια εξόντωσης των εργαζόμενων…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς