27 Ιαν 2011

Τι έγινε στο Μεικτό με τους συμβασιούχους της ΕΡΤ

Τη νομική και συνδικαλιστική υποστήριξη της ΕΣΗΕΑ εξασφάλισαν οι δημοσιογράφοι που ζητούν να διερευνηθούν οι συνθήκες και η νομιμότητα της διαδικασίας για την επιλογή των «καταλληλότερων» Συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Με αυτήν την είδηση άρχισε η χθεσινή συνεδρίαση του Μεικτού Συμβουλίου, όπου είχαν συγκεντρωθεί συνάδελφοι που έχουν υπογράψει το υπόμνημα καθώς και άλλοι που προστίθενται στον κατάλογο των ανθρώπων που ζητούν εξηγήσεις από τα μέλη της Επιτροπής Επιλογής – Αξιολόγησης για τα κριτήρια «καταλληλότητας» που κυριάρχησαν.

Αίσθηση άφησαν οι επισημάνσεις των συναδέλφων κ.κ. Τιτίκας Ανουσάκη και Γιώργου Κουβαρά προς το Μεικτό Συμβούλιο. Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στην ΕΡΤ κ. Ξενοφών Ζηκίδης έκανε λόγο περί «απόφασης της εταιρείας», φράση που προκάλεσε την αντίδραση όλων.

Η αντίδραση των 27 δημοσιογράφων παρουσιάσθηκε εκτενώς στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Στον κατάλογο με τους υπογράφοντες προστίθενται καθημερινά κι άλλοι συνάδελφοι που εργάσθηκαν στην ΕΡΤ το προηγούμενο διάστημα και πολύ σύντομα θα υπάρξει συμπληρωματικό υπόμνημα με τις νέες υπογραφές, όπως πληροφορούμαστε.

Το συμβούλιο δεσμεύθηκε να εντάξει στα θέματα ημερησίας διατάξεως του Μεικτού το ζήτημα που έχει προκύψει για τις συνθήκες υπό τις οποίες επελέγησαν οι νέοι Συμβασιούχοι Ορισμένου Χρόνου. Ταυτοχρόνως, ανοικτό μένει το θέμα συνάντησης τη νομική υπηρεσία της ΕΣΗΕΑ με όσους υπογράφουν το υπόμνημα. Από τη συνάντηση αυτή αναμένεται να καθοριστεί ο τρόπος και η διαδικασία λήψης κάθε νομικού και συνδικαλιστικού μέτρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς