25 Ιαν 2011

Οι προσλήψεις στην ΕΡΤ συζητιούνται από την ΕΣΗΕΑ


Το θέμα της ΕΡΤ και η καταγγελία της διαδικασίας «επιλογής» Συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου από την Επιτροπή Επιλογής και Αξιολόγησης εξετάζει, μεταξύ άλλων, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, το οποίο συνεδριάζει αυτήν την ώρα.

Μετά την κατάθεση υπομνήματος που υπογράφουν 27 συνάδελφοι και την πρόθεση δεκάδων ακόμα να το συνυπογράψουν η διοίκηση της ΕΣΗΕΑ εξετάζει τους τρόπους με τους οποίους θα ελέγξει αν τηρήθηκε η αξιοκρατία και η νομιμότητα στη διαδικασία. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει καταγγελίες για πρόσωπα που ανήκουν στο πολιτικό συμβούλιο κομμάτων και κατά το παρελθόν εργάζονταν στην ΕΡΤ σε εξωτερικές συνεργασίες χορηγικού χαρακτήρα ή πρώην τεχνικών που προσελήφθησαν ως δημοσιογράφοι. Επίσης, θα διερευνηθεί αν τηρήθηκε η δεοντολογία και η αρχή της ίσης μεταχείρισης διότι υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες για πρόσωπα που εμφανίζονταν σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ ως «καλεσμένοι» ενώ είχαν καταθέσει αίτηση προσλήψεως.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ καλούνται σήμερα να πάρουν θέση και να δώσουν απαντήσεις στους εκατοντάδες συμβασιούχους και ανέργους που περίμεναν δικαιότερη αντιμετώπιση και θα εργάζονταν υπό το καθεστώς της Σύμβασης Ορισμένου Χρόνου για μισθούς πολύ χαμηλότερους απ’ αυτούς που απολαμβάνουν ορισμένοι «διακεκριμένοι» συνεργάτες της ΕΡΤ.

Η σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου πάντως θεωρείται «πρόβα τζενεράλε» για όσα αναμένεται να πραγματοποιηθούν αύριο στη συνεδρίαση του Μεικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ. Ο εκπρόσωπος των δημοσιογράφων της ΕΡΤ αναμένεται να απαντήσει σε διευκρινιστικές ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία επιλογής και τα τηλεφωνήματα που έγιναν σε συμβασιούχους, των οποίων είχε λήξει η συνεργασία, σε ανοικτή ακρόαση, σύμφωνα με τις καταγγελίες.

Πρώην συμβασιούχοι της ΕΡΤ έχουν εκδηλώσει την πρόθεση να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση του Μικτού Συμβουλίου και να παρέμβουν όπου χρειαστεί.

Εξάλλου, το υπόμνημα των «27» κατατέθηκε και στη γραμματεία των Πειθαρχικών Συμβουλίων της ΕΣΗΕΑ προκειμένου να διερευνηθεί αν τα μέλη της Επιτροπής Επιλογής – Αξιολόγησης τήρησαν τη δεοντολογία ή υπέπεσαν σε ελέγξιμες πράξεις.

Το υπόμνημα υπογράφουν οι κ.κ.: Αντώνης Αντωνόπουλος του Αθανασίου, Τιτίκα Ανουσάκη, Κατερίνα Βασιλείου, Θεοδώρα Βασιλοπούλου, Άσπα Γιαννουλάτου, Χρύσα Γκόγκα, Ελένη Ηλιοπούλου, Αλεξία Κοσινά, Γιώργος Κουβαράς, Σταυρούλα Κουλισοπούλου, Χάρης Λαζαρόπουλος, Γιώργος Λαουνάρος, Δήμητρα Λώλα, Μαρίνα Μπεκιάρη, Νάσια Μπουλούκου, Βασίλειος Ντίνος, Αθανασία Πάντου, Ηλίας Παπαδημητρίου, Βασιλική Πρεβεζιάνου, Ειρήνη Ρουμπεΐδου, Αθανάσιος Σιαφάκας, Βασίλης Σκουλαράκος, Μιχάλης Σταθακόπουλος, Απόστολος Στάικος, Αγγελική Τζιρμάκη, Μαίρη Τζώρα και Μαριάνθη Χριστοφίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς