8 Μαρ 2011

Κυλιόμενες 24ωρες απεργίες από αύριο στην Option Press

Την κήρυξη «κυλιόμενων 24ωρων απεργιών, καθημερινά» αποφάσισαν η ΕΣΠΗΤ, η Ενωση Λιθογράφων και η ΕΠΠΗΤ, για όλες τις ειδικότητες και όλους τους εργαζόμενους στις εταιρείες Option Press A.E. και Extreme Editorial Services Διαχείρισης Περιεχομένου Μον. ΕΠΕ. Οι απεργίες θα αρχίσουν από το μεσημέρι της Τετάρτης 9 Μαρτίου 2011.
Θυμίζουμε ότι η Option Press (περιοδικά Power Bikes, EVO, Car. Power Techniques, Max Power, XL) είναι μια εταιρεία που εδώ και ένα χρόνο (από τον Φεβρουάριο 2010) καταγγέλλεται ότι επιδίδεται συστηματικά σε αντεργατικές πρακτικές.
- Αφού μετέφερε με το έτσι θέλω τους εργαζομένους σε άλλη εταιρεία (και χωρίς να τους ρωτήσει καν), μια μονοπρόσωπη ΕΠΕ,
- Αφού αποφάσισε (πάλι με το έτσι θέλω) να εφαρμόσει την πιο σκληρή και διεστραμμένη μορφή εκ περιτροπής εργασίας (δουλειά δύο μέρες το μήνα!!!),
- Αφού έχει αφήσει απλήρωτους για μερικούς μήνες τους εργαζομένους,
η διοίκηση της εταιρείας εμφανίζεται ανυποχώρητη, ισχυριζόμενη ότι ενεργεί για το καλό όλων (κι όχι φυσικά για το καλό της τσέπης του εργοδότη Κ. Παπατριανταφύλλου).
Όπως έχουν καταγγείλει και προσφάτως εργαζόμενοι της Option Press, η απόφαση της εταιρείας να εφαρμόσει καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας γνωστοποιήθηκε στην Επιθεώρηση Εργασίας της Νέας Ιωνίας από κάποιον που φέρεται νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας Extreme Editorial Services, αλλά τον οποίο «κανείς εργαζόμενος στα περιοδικά της εταιρείας δεν έχει δει και δεν αναγνωρίζει ως πραγματικό εργοδότη».
Αυτή τη στιγμή ένας αριθμός εργαζομένων βρίσκεται σε επίσχεση εργασίας, μια και ο εργοδότης αρνείται να καταβάλει τα δεδουλευμένα, ενώ και άλλοι ακόμη εργαζόμενοι προτίθενται να πράξουν το ίδιο.
Σχόλιο: Χωρίς να ερωτηθείς, σου αλλάζουν εταιρεία και εργοδότη. Αυτό θυμίζει κάτι από σκλαβοπάζαρο; Οι υπάλληλοι της τρόικας που αυτοαποκαλούνται υπουργοί και υφυπουργοί Εργασίας έχουν να πουν τίποτε;
πηγή: Παρατύπως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς