19 Μαΐ 2011

Και πάλι΄ΟΧΙ λένε στον Μπόμπολα συντάκτες και ΕΣΗΕΑ

Για άλλη μιά φορά οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στον όμιλο Μπόμπολα απάντησαν με θάρρος και αξιοπρέπεια στίς (πάσης φύσεως) πιέσεις του εργοδότη και των ανθρώπων του να δεχτούν, όχι απλώς να μειώσουν τίς αποδοχές τους αλλά να θέσουν τους εαυτούς τους εκτός Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Καταπληκτικο έ; Τους ζητάνε να υπογράψουν εθελοντικά την βαρύτερη βλαπτική μεταβολή που παρουσιάστηκε ως τώρα (ξεπερνάει όλα τα προηγούμενα) και να είναι και ευγνώμονες. Με μία Ατομική Σύμβαση που ζήτησαν και πήραν τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ τα οποια συναντήθηκαν με Μπόμπολα (παρόντος του Τσεκούρα) και η οποια, όπως επισημάνθηκε στον Φώτη Μπόμπολα παγιδεύει τους συντάκτες και τους βγάζει έξω απο την σύμβαση.Στή συνέλευση που ακολούθησε, οι συντάκτες ενημερώθηκαν για την συνάντηση και αποφάσισαν να μείνουν σταθεροί στίς θέσεις τους και να εκδώσουν το πιό κάτω ψήφισμα:ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ του ΠΗΓΑΣΟΥ

Τετάρτη 18/5/2011


Εμείς, οι συντάκτες των εφημερίδων ΕΘΝΟΣ και ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ, GOAL NEWS και του ραδιοφώνου SENTRA FM στην έκτακτη συνέλευσή μας, μετά την συνάντηση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με τον εκδότη σήμερα και με δεδομένη την αδιάλλακτη στάση του στο θέμα της υπογραφής ατομικών συμβάσεων εργασίας, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι:

1. Δεν υπογράφουμε σε καμία περίπτωση ατομικές συμβάσεις εργασίας.
2. Διαπραγμάτευση για όλα τα εργασιακά μας ζητήματα γίνεται μόνο μέσω του κλαδικού μας σωματείου, της ΕΣΗΕΑ και αυτήν και μόνο εξουσιοδοτούμε να διαπραγματεύεται για την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με την ΕΙΗΕΑ.
3. Ζητάμε από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να επανεκτιμήσει στην αυριανή του συνεδρίαση την κατάσταση και να επαναλάβει την απόφαση του ακόμα και για την κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων μέχρι ο εκδότης του ΠΗΓΑΣΟΥ να πάρει πίσω την απόφασή του για την υπογραφή εκβιαστικών ατομικών συμβάσεων.
4. Δεν απεμπολούμε κανένα από τα δικαιώματά μας που απορρέουν από την ισχύουσα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
5. Επιθυμούμε από αύριο το πρωί και σε καθημερινή βάση μέχρι την συγκρότηση νέου Διοικητικού Συμβουλίου να βρίσκονται μέλη του παρόντος στον ΠΗΓΑΣΟ για να στηρίξουν τους συναδέλφους που αρνούνται να υπογράψουν.
6. Στέλνουμε μήνυμα συμπαράστασης σε όλους τους συναδέλφους που δοκιμάζονται από την επίθεση των εργοδοτών, σε ΜΜΕ όπως στα: Alter, Απογευματινή, ΔΟΛ, Αττικές Εκδόσεις, Αγγελιοφόρος,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς