29 Ιουν 2011

Οι διαδηλωτές παραμένουν μπροστά στη Βουλή- νέα επεισόδεια με ένα τραυματία

Επεισόδια σημειώνονται και πάλι έξω από τη Βουλή όπου συζητείται στην Ολομέλεια το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονται στο προαύλιο της Βουλής να ρίχνουν σποραδικά δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, σε μία εμφανή προσπάθεια να περιορίσουν την έκταση των διαμαρτυριών, αφού δεν έχει σημειωθεί κανένα επεισόδιο που θα μπορούσε να δώσει τέτοιες αφορμές.
Κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ. πάντως ισχυρίζονταν ότι σημειώθηκε απόπειρα να γκρεμιστεί το φράγμα που έχει στηθεί στη Βασ. Σοφίας. Γύρω στις 10.30 το βράδυ η ένταση έδειχνε να εκτονώνεται και η συναυλία συνεχιζόταν κανονικά, ενώ τα μπλοκ του ΠΑΜΕ και του ΜΑΣ είχαν αποχωρήσει γύρω πριν τις 10 μ.μ.
Σύμφωνα με μαρτυρίες διαδηλωτών υπήρξε τραυματισμός διαδηλωτή όταν χειροβομβίδα κρότου λάμψης έσκασε δίπλα στο κεφάλι του, ο οποίος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε αμέσως σε σημείο παροχής πρώτων βοηθειών στην πλατεία.
Η Αστυνομία ανακοίνωσε πως κατά τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα στο Σύνταγμα τραυματίστηκαν 10 πολίτες και 37 αστυνομικοί. Σύμφωνα με τις αρχές έγιναν 14 συλλήψεις και 17 προσαγωγές.
Στην πλατεία Συντάγματος συγκεντρώθηκαν νωρίτερα οι «αγανακτισμένοι», μετά τις εκτεταμένες συμπλοκές, σχεδόν τεσσάρων ωρών, ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και δυνάμεις της Αστυνομίας.
Σε συναυλία που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία γνωστοί καλλιτέχνες, όπως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ερμήνευσαν τραγούδια και χειροκροτήθηκαν από τους «αγανακτισμένους».
Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν και πάλι συνθήματα κατά του μεσοπρόθεσμου και της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ αναρτήθηκε πανό το οποίο γράφει «Δεν είμαστε αγανακτισμένοι, είμαστε αποφασισμένοι».
Νωρίτερα εκατοντάδες δικυκλιστές έκαναν την εμφάνισή τους επί της οδού Αμαλίας και οι συγκεντρωμένοι τους υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα και επευφημίες.
Το απόγευμα δημιουργήθηκε ένταση, με αντεγκλήσεις, μπροστά από τη Βουλή όπου κατέληξε η πορεία του ΠΑΜΕ και συναντήθηκε με τους «Αγανακτισμένους», οι οποίοι τους απέκλεισαν από την περαιτέρω πορεία τους. Λίγο αργότερα τα πνεύματα ηρέμησαν και οι συμμετέχοντες στην πορεία του ΠΑΜΕ αποχώρησαν από το Σύνταγμα.
πηγή: mediasoup

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς