28 Ιουν 2011

Πεδίο μάχης πάλι το Σύνταγμα- γνωστές και "άγνωστες" δυνάμεις κατά της ειρηνικής πορείας

Και σήμερα, μέρα της μεγάλης απεργίας και ενώ στη βουλη ψηφιζόταν το Μεσοπρόθεσμο, ένταση και συγκρούσεις σημάδεψαν ακόμα μια ειρηνική κινητοποίηση χιλιάδων πολιτών. Διαβάστε το χρονικό των επεισοδίων.







Επεισόδια ξέσπασαν λίγο μετά τις 13:40 επί της οδού Όθωνος 10, έξω από το Costa Coffee, όπου δεκάδες διαδηλωτές απέκλεισαν το χώρο και απομόνωσαν άτομα που δεν ανήκουν στους χιλιάδες αγανακτισμένους που συμμετέχουν και σήμερα στην πορεία.

Αμέσως δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ αντιεξουσιαστών και ακροδεξιών, ενώ μερικοί από αυτούς εκτόξευσαν μπουκάλια και καδρόνια μπροστά στην είσοδο του Μετρό. Λίγο μετά τις 14:00, διμοιρίες των ΜΑΤ προσπάθησαν να απωθήσουν τους κουκουλοφόρους, ενώ συγκρούσεις ΜΑΤ και διαδηλωτών ξεκίνησαν και στη συμβολή των οδών Σταδίου και Καραγιώργη Σερβίας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προωθήθηκαν στην οδό Φιλελλήνων και προχώρησαν στη ρίψη χημικών αλλά και βομβίδων κρότου - λάμψης, προκειμένου να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους. Στις 14:30, κουκουλοφόροι κρατώντας βαριοπούλες, έσπασαν μάρμαρα και τσιμέντα, πετώντας τα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Παράλληλα, μια άλλη ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκε εναντίον του κτηρίου, όπου στεγάζεται το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, με τα ΜΑΤ που βρίσκονται στη στοά του υπουργείου Οικονομικών να απωθούν το πλήθος, κάνοντας ρίψη δακρυγόνων και βομβίδων κρότου-λάμψης.
Tρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν από τη συμβολή των οδών Βουκουρεστίου και Σταδίου στο στρατιωτικό νοσοκομείο 401. Αρκετά είναι και τα λιποθυμικά επεισόδια απλών πολιτών, σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας.
Λίγο μετά τις 15:30, η ατμόσφαιρα στην πλατεία Συντάγματος ήταν αποπνικτική, λόγω των χημικών. Φωτιές ξέσπασαν σε κάδους επί του πεζοδρόμου στην Ερμού, ενώ νεαροί, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, έβαλαν φωτιά στις ομπρέλες των καφενείων που βρίσκονται μέσα στην πλατεία Συντάγματος. Στις 15:55, ένα βαν κινητής τηλεφωνίας, καταστράφηκε ολοσχερώς.
Στο 401, μεταφέρθηκαν τρεις τραυματίες αστυνομικοί, ενώ σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ένας πολίτης τραυματίστηκε και διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

ρεπορτάζ απο το news247.gr, φωτογραφίες Δημήτρης Σούλτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς