28 Ιουν 2011

Τα διεθνή ΜΜΕ για τη μεγάλη ελληνική απεργία



Τα βλέμματα των ξένων Μέσων Ενημέρωσης είναι στραμμένα στην Ελλάδα και τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται σήμερα και αύριο, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που είναι σε εξέλιξη, εν όψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.


"Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα για το πακέτο μέτρων λιτότητας", γράφει το BBC."Μια 48ωρη γενική απεργία έχει ξεκινήσει στην Ελλάδα, καθώς η Βουλή προετοιμάζεται για μια ψηφοφορία-κλειδί για τη λήψη σκληρών μέτρων λιτότητας", αναφέρει το δημοσίευμα και συνεχίζει:"Πλήθος διαδηλωτών συγκεντρώνεται στους δρόμους, με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να μην είναι σε λειτουργία.""Αν η κυβέρνηση χάσει, η Ευρώπη και το ΔΝΤ θα κρατήσουν τα 12δισ. ευρώ του δανείου και Ελλάδα θα μπορούσε να ξεμείνει από χρήματα μέσα σε λίγες εβδομάδες".Ακολουθεί βίντεο που έχει δημοσιεύσει το BBC για το θέμα.

"Η πονεμένη Ελλάδα επιχειρεί Εθνικό Ξεπούλημα" είναι ο τίτλος του κεντρικού άρθρου της Wall Street Journal η οποία επικεντρώνεται στην προσπάθεια της Ελλάδας να μαζέψει μετρητά ξεπουλώντας "οτιδήποτε, από αεροπλάνα και τραίνα μέχρι τεράστιες εκτάσεις γης στις ελληνικές ακτές". "Το ΔΝΤ και η ευρωζώνη πιέζουν την Ελλάδα να βρει μετρητά, αναγκάζοντάς τη να παραχωρήσει δημόσια περιουσία", σχολιάζει το άρθρο.


Το κεντρικό άρθρο του Bloomberg έχει τίτλο "Τα αμερικανικά κεφάλαια κινδυνεύουν με απώλειες λόγω της ευρωπαϊκής κρίσης". Σύμφωνα με το άρθρο, τα αμερικανικά αμοιβαία κεφάλαια κινδυνεύουν με απώλειες αν οι ευρωπαϊκές τράπεζες δεν καταφέρουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, ενώ μεγάλη βαρύτητα δίνεται στην επικείμενη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου από το ελληνικό κοινοβούλιο, που θα κρίνει αν η χώρα θα αποφύγει τη χρεοκοπία. Το άρθρο σχολιάζει, επίσης, τη γενική απεργία που κήρυξαν τα ελληνικά σωματεία, αλλά και επισημαίνει ότι τα επιπλέον μέτρα λιτότητας ίσως παρατείνουν την τριετή κρίση και ανακόψουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης για αύξηση των εσόδων.


“Στον βράχο της Ακρόπολης σκαρφαλώνει η διαμαρτυρία των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ ενάντια στα σχέδια λιτότητας της κυβέρνησης", γράφει η Corriere Della Sera σε εκτενές δημοσίευμα. Η ιταλική ιστοσελίδα συμπληρώνει κάνοντας ευθύ πολιτικό σχόλιο: "Λάδι στη φωτιά" στο μεταξύ ρίχνει η αντίθεση της κεντροδεξιάς – η οποία ήταν αυτή που έβγαλε τον προϋπολογισμό εκτός ισορροπίας ώστε να καταλήξει η χώρα υπό την πίεση των αγορών".


Αναλυτική αναφορά στο Μεσοπρόθεσμο αλλά και τις προγραμματισμένες απεργίες κάνει και η ισπανική El Pais, η οποία κάνει αναφορά στα συνθήματα των απεργών κατά του μνημονίου καθώς και αυτά κατά των Σαρκοζύ και Μέρκελ. Η ιστοσελίδα χαρακτηρίζει την επικείμενη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου την πιο σημαντική απόφαση της Μεταπολίτευσης. Παράλληλα κάνει εκτενή αναφορά στα εσωκομματικά προβλήματα του ΠΑΣΟΚ.

πηγή: mediasoup

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς