25 Ιουλ 2011

Τρομοκρατία κρατική και παρακρατική



Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΟΤΣΗ


Πώς η αμερικανική αστυνομία κατάντησε να ντύνεται σαν τα SS;
Και πώς δεν διαμαρτυρήθηκε κανείς γι' αυτό;
MICHAEL GRUBER

Πολύ πειστική, υποθέτω, θα ήταν η αναφορά, που έδωσε την περασμένη Πέμπτη, διά ζώσης και ευσεβάστως, ο υπουργός... Προστασίας του Πολίτη (σαν δεν ντρεπόμαστε...) Χρ. Παπουτσής στην υφυπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Jane Holl Lute. Διότι ήταν εύκολο να τη διανθίσει με χειροπιαστά παραδείγματα για το πώς η δύσμοιρη, με τέτοιους κυβερνήτες, χώρα μας είναι πλήρως εναρμονισμένη με την τρομολαγνεία, που επέβαλαν παντού οι ΗΠΑ μετά την 11η Σεπτεμβρίου.
Μόνο τον τελευταίο μήνα:
* Τρομοκρατήθηκαν το κέντρο και ο λαός της Αθήνας τρεις φορές (15, 28 και 29 Ιουνίου) με αφηνιασμένους μπάτσους, φασιστοειδείς παρακρατικούς και κατευθυνόμενους κουκουλοφόρους να κάνουν το Σύνταγμα ρημαδιό με στόχο το «κίνημα της πλατείας», να δηλητηριάζουν με χημικά δεκάδες χιλιάδες πολίτες και να στέλνουν στα νοσοκομεία εκατοντάδες τραυματίες -οι ατυχέστεροι με αναπηρίες για όλη τους τη ζωή.
* Αυτοπροσώπως ο γίγας Παπουτσής, σαν εντολοδόχος του Ισραήλ (της δεύτερης, μετά τις ΗΠΑ, τρομοκρατικής δύναμης στον κόσμο), εμπόδισε να αποπλεύσει ο «Στολίσκος της Ελευθερίας» με τους πολύχρωμους ακτιβιστές, που έσπευδαν για ηθική συμπαράσταση και ανθρωπιστική βοήθεια στην παλαιστινιακή Γάζα -«τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου», όπως έγραψε εύστοχα προχθές στην «Ε» ο Π. Κοροβέσης.
Και το κερασάκι στην τούρτα -μόλις 48 ώρες πριν από την επίσκεψη της Αμερικανίδας υφυπουργού στον πειθήνιο Χρ. Παπουτσή:
* Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, αρμόδιο, κατά τους δύο αμερικανόπνευστους τρομονόμους, που χαρακτηρίζονται και νέο «ιδιώνυμο» (ο διάβολος το 'φερε να 'ναι σήμερα η 82η επέτειος του διαβόητου πρώτου ιδιώνυμου -του Ελευθερίου Βενιζέλου, παρακαλώ...), μοίρασε απλόχερα και ομοφώνως 130 χρόνια κάθειρξης σε έξι εικοσάχρονα παιδιά που οδηγήθηκαν στις φυλακές. Δύο απ' αυτά φιλοδωρήθηκαν με 37 (!) χρόνια κάθειρξης το καθένα!
Ποινές «σκληρές» και «εξοντωτικές», που «παραβιάζουν την αρχή της αναλογικότητας» χαρακτηρίστηκαν («Ε» 23-7-11, έρευνα της Κατερίνας Κατή) από έγκριτους νομικούς. Ενας τους μάλιστα, ο ποινικολόγος καθηγητής Στ. Παπαγεωργίου - Γονατάς, θύμισε ότι το ίδιο δικαστήριο, με άλλη σύνθεση, τον περασμένο μήνα, καταδίκασε σε 12 χρόνια κάθειρξης, με ανασταλτικό αποτέλεσμα της έφεσης, κτηνώδη πατέρα για αποπλάνηση της δίχρονης κόρης του και βιασμό θετής του κόρης!
Ποινές τρομοκρατικές, λέω εγώ. Εύλογο το ερώτημα: Ποιος προκάλεσε μεγαλύτερο τρόμο στην κοινωνία, οι ποινές αυτές ή τα «μπαμ» από τα γκαζάκια στις κατσαρόλες, χωρίς κανένα θύμα και καμιά ζημιά;
Ανάλογες ποινές για κροτίδες κατά την περίοδο της χούντας θύμισε ο Νίκος Βούτσης. Κατά τη στρατιωτική δικτατορία βεβαίως, όπου σύσσωμο το δικαστικό σώμα (με εξαίρεση καμιά εικοσαριά τολμητίες που αντιστάθηκαν, ποσοστό δηλαδή μόλις ένα τοις εκατό όσο και οι... ιερωμένοι) υπηρέτησε χωρίς τσιριμόνιες την πλήρη κατάλυση της συνταγματικής νομιμότητας...
Για «θρίαμβο της σκοπιμότητας και πικρή ήττα της νομιμότητας» μίλησαν ο Νίκος Κωνσταντόπουλος και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, υπερασπιστές της 20χρονης Κωνσταντίνας Καρακατσάνη, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 11 χρόνων.
«Είναι καμάρι μου που έχω παιδί μου αυτό το παλικάρι», είπε ο πατέρας της, Νίκος Καρακατσάνης, που μίλησε για δίκη «μεταξύ στρατοδικείου και Ιεράς Εξέτασης».
Η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Βαρελά έχει, μου λένε, παιδιά ομήλικα με αυτά που έστειλε για δεκαετίες πίσω από τα κάγκελα. Τα κοιτάει στα μάτια;
Κατά το «Δόγμα του Σοκ», που εφαρμόζεται πιστά σε όποια χώρα εμφανίζεται το ΔΝΤ για να τη... σώσει, η λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων και του δημόσιου πλούτου συνοδεύεται πάντοτε από έξαρση της κρατικής βίας σε βαθμό μαζικής τρομοκρατίας. Σε αυτήν, αλίμονο, συμβάλλουν τώρα και τα δικαστήρια.
Και το παζλ του τρόμου ολοκληρώνεται με την εφιαλτική αναβίωση του κουκουλοφόρου παρακράτους σε αγαστή συνεργασία με τις ειδικές μονάδες βίαιης καταστολής της ΕΛ.ΑΣ. - χωρίς, ατυχώς, να προκαλείται καθολική κατακραυγή.
«Ολα αυτά είναι τερατολογίες της Αριστεράς. Δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία» έλεγε ο Θωμάς Πρετεντέρης (Mega) το βράδυ της 29ης/6/11. Ακριβώς την ίδια στιγμή ο Ν. Χατζηνικολάου (Alter) παρουσίαζε το εξόχως αποκαλυπτικό βιντεάκι με κακομούτσουνους παρακρατικούς, με ρόπαλα και σιδερόβεργες, να απολαμβάνουν τη θαλπωρή των ΜΑΤ.
Στοιχεία ακλόνητα κατέθεσε με τη μήνυσή του στην Εισαγγελία ο Αλέξης Τσίπρας και δημοσιεύουν κάθε τόσο συνάδελφοι του Πρετεντέρη, όπως ο Στ. Κούλογλου, ο Ν. Μπογιόπουλος κ.ά.
Ανατριχιαστικά στοιχεία πάνω απ' όλα παρέχουν καθημερινά οι συμμορίες των φασιστοειδών, που εκπαιδεύονται με άγριες ρατσιστικές επιθέσεις σε εξαθλιωμένους μετανάστες - με την κάλυψη μπάτσων και τις ευλογίες του Χρ. Παπουτσή, που ούτε η εκατόμβη του Οσλο μπορεί να τον ξυπνήσει για το πόσο ανεύθυνα παίζει με τη φωτιά. Και υπό τη δυσθεώρητη εποπτεία του διεθνούς ακτινοβολίας σοσιαλιστή ηγέτη Γεωργίου Παπανδρέου του Ανδρέα Παπανδρέου του Γεωργίου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς