22 Οκτ 2009

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ:Τούς ζητούν να δουλεύουν με τίς μισές αποδοχές...


Οι παραβιάσεις στην Απογευματινή συνεχίζονται προκλητικά από την ιδιοκτησία της εφημερίδας που εδώ και καιρό δεν κρύβει τις προθέσεις της να καταργήσει κάθε μορφή εργασιακού δικαίου. Η εκπρόσωπος των συντακτών Χριστιάνα Διβόλη ενημέρωσε σχετικά το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ:

ΘΕΜΑ: ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΣΕ ΣΤΗΝ «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»

Προς το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ

συνάδελφοι
Χθες προτάθηκε από τη διεύθυνση της εφημερίδας σε συναδέλφους η μείωση των αποδοχών τους κατά 50% για να δίνουν τα ρεπορτάζ τους στο κυριακάτικο φύλλο («Απογευματινή της Κυριακής»). Η πρόταση έγινε σε ύφος προαιρετικό, για όποιον θελήσει να την αποδεχτεί, αφήνοντας όμως να εννοηθεί, πως όποιος αρνηθεί αυτομάτως «κόβεται» από την «Απογευματινή της Κυριακής».
Την ίδια στιγμή, στις προθέσεις της διευθύνσεως είναι να δίνουν οι συντάκτες αμισθί ρεπορτάζ στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας.

Εν αναμονή και άλλων ανακοινώσεων σε ανάλογο ύφος, την εβδομάδα που μας έρχεται , πρόκειται να συγκλιθεί γενική συνέλευση στην εφημερίδα, κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Πέμπτη, λόγω των αργιών που μεσολαβούν. Εννοείται ότι αναμένεται η παρουσία των μελών του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ (σ.σ. με η χωρίς προεδρείο…) πριν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο.

2 σχόλια:

  1. τα ακούτε;;; Σομπολε, Τσαλαπάτη,Ραμμο, Μαγιάση, Κυρίτση, Βλαβιανέ;;; Η αλλού ειναι ο νούς σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σιγά μη σ΄ακούνε. Αν άκουγαν εσένα δεν θα είχαμε αυτή την κατάντια. Ο ΄Σόμπολος και οι ακόλουθοι του περιμενουν υπομονετικά γιατί ξέρουν ότι δεν έχουν τίποτα να χάσουν.Ο καιρός που περνάει τούς βολεύει για πολλούς λόγους, η δεν τους καταλαβαίνεις. Ο χαμένος Τσαλαπάτης κρατιέται με νύχια και με δόντια,σου λέει δεν ξέρεις τι γίνεται. Και ο Ράμμος,που δεν έινα παρά ένα ενεργούμενο νομίζει οτι θα ψαρέψει απο την αγανάκτηση. Κούνια που τον κούναγε.Για τους ίδιους λόγους προτιμάει τον Σόμπολο για πρόεδρο απο κάποιο αριστερό. Ψάρακες που ακόμη ελπίζετε οτι θα ΄δείτε το φως το αληθινό. Τούς άλλους Βλαβιανό, κυρίτση,Μαγιάση ούτε που τους αναφέρω γιατί συνδικαλιστικα δεν υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μετράει για μάς