25 Ιαν 2012

Το άγγιγμα του Μίδα απο τον Εξάντα και τον Γ. Αυγερόπουλο στη ΝΕΤ

Όταν οι Ισπανοί κατακτητές έφτασαν στην Κολομβία τον 16ο αιώνα, νόμιζαν πως είχαν βρει το μυθικό «Ελ Δοράδο». Είδαν έκπληκτοι μια τελετή στη λίμνη Γουαταβίτα, κοντά στη σημερινή Μπογκοτά, όπου ο αρχηγός των Μούισκας, γυμνός και αλειμμένος ολόκληρος με χρυσόσκονη, (ο “επιχρυσωμένος βασιλιάς”, ο “El Dorado”), έριχνε στο νερό τεράστιες ποσότητες χρυσού, προσφορά στους θεούς.

Πέντε αιώνες μετά, με τις τιμές του χρυσού να έχουν εκτιναχθεί στα ύψη εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, οι πολυεθνικές εταιρείες αυτή τη φορά, είναι εκείνες που αναζητούν στην Κολομβία, το νέο Ελ Δοράδο. Και όχι μόνο αυτές… Οι αντάρτες, οι παραστρατιωτικοί, τα καρτέλ των ναρκωτικών, όλοι διεκδικούν μερίδιο από τα θρυλικά χρυσοφόρα κοιτάσματα της χώρας.

Ο πυρετός του χρυσού στην Κολομβία, που τροφοδοτεί πλέον – μαζί με την κοκαΐνη – τον εμφύλιο που μαίνεται στη χώρα για πάνω από 40 χρόνια, αποτελεί μια αθέατη, παράπλευρη απώλεια της οικονομικής δίνης, στην οποία έχει περιέλθει όλος ο πλανήτης.

Επιτόπια Έρευνα, Σενάριο, Σκηνοθεσία: Γιώργος Αυγερόπουλος

Διεύθυνση Παραγωγής: Αναστασία Σκουμπρή

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Αυγερόπουλος

Έρευνα & Οργάνωση Θέματος: Μανώλης Φυλακτίδης,

Συντονισμός Έρευνας: Γεωργία Ανάγνου

Μοντάζ: Γιάννης Μπιλήρης, Άννα Πρόκου

Μουσική: Γιάννης Παξεβάνης

Μια παραγωγή της Small Planet για την ΕΡΤ ©2011-2012

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Original shooting format: HD720p25 / Ήχος: Dolby Stereo / Γλώσσες: Ισπανικά, Ελληνικά / Υπότιτλοι: Ελληνικοί

Ημερ. προβολής: Πέμπτη 26/1/2012 στις 22:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς