5 Δεκ 2012

ΠΟΕΣΥ: Ποιους ευνοούν με τη συρρίκνωση της ΕΡΤ;


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) εκφράζει για μια ακόμη φορά την αντίθεσή του στην εκχώρηση περιουσίας της Δημόσιας Τηλεόρασης στο υπουργείο Δημόσιας  Τάξης.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση Στουρνάρα και Κεδίκογλου εκχωρούνται για 25 χρόνια  στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης εγκαταστάσεις μονάδων της ΕΡΤ στην Κατεχάκη, που εξυπηρετούσαν την παραγωγή δεκάδων εσωτερικών τηλεοπτικών εκπομπών.

Οι κυβερνώντες επικαλούνται τις ανάγκες στέγασης υπηρεσιών του Υπουργείου για την εξυπηρέτηση αλλοδαπών, προκειμένου να δεσμευτούν και να σιγήσουν τα Στούντιο Α’ και Β’, το μοναδικό κτίριο κινηματογραφίας, το συνεργείο οχημάτων, κτίρια της τηλεόρασης και το master control, με αποτέλεσμα τη διακοπή τηλεοπτικών παραγωγών τις οποίες προφανώς θα  αναθέσουν σε εξωτερικές ιδιωτικές εταιρείες παραγωγής.


Επισημαίνεται ότι έχει προηγηθεί παραχώρηση του πλεονάσματος της ΕΡΤ, του 25% του ανταποδοτικού τέλους, στους επιχειρηματίες φωτοβολταϊκών.

Το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ εκφράζει τα ακόλουθα ερωτήματα:

Ποιον εξυπηρετεί η κατάργηση των εσωτερικών παραγωγών; Μήπως η ανάθεση της τηλεοπτικής παραγωγής σε «τρίτους» δεν ευνοεί την «ιδιωτικοποίηση» της ΕΡΤ; Πώς μπορεί να γίνει πιστευτό ότι εξορθολογίζεται η ΕΡΤ, όταν σπαταλούν δημόσιο χρήμα σε εταιρείες – παραμάγαζα που λυμαίνονται το ανταποδοτικό τέλος;
Πώς μπορούν να πείσουν ότι και το Στούντιο1 που παραμένει στην ΕΡΤ, δεν είναι θέμα χρόνου να … καταργηθεί.

Να υπενθυμίσουμε στον αρμόδιο υπουργό Τύπου, ότι ως αντιπολίτευση ήταν αντίθετος με το σχέδιο Μόσιαλου για λουκέτο στην ΕΤ1. Τώρα συνυπογράφει και δίνει σάρκα και οστά στο όραμα του προκατόχου του, ικανοποιώντας εκπεφρασμένες επιθυμίες ιδιοκτητών ιδιωτικών καναλιών που καραδοκούν, για να επωφεληθούν από τον αργό θάνατο της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Η Ομοσπονδία λέει ΟΧΙ στη συρρίκνωση, στην απαξίωση και την ιδιωτικοποίηση της ΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς