22 Ιουλ 2013

Προκήρυξη στον αέρα για τη ΝΕΡΙΤ

ΜΟΝΟ 580 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΜΗΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΞΑΝΘΑΚΗ

Σήμερα κληρώνει για τη ΝΕΡΙΤ, καθώς θα δει το φως της ημέρας η προκήρυξη για 580 θέσεις εργασίας.
Οπως δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Παντελής Καψής, ισχύει η δέσμευση για το τελικό πλαφόν των 2.000 εργαζομένων στα δημόσια ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Επειδή όμως η Αγία Παρασκευή δεν σκοπεύει να υποστείλει τη σημαία του αγώνα ...
...θα πάμε για την ώρα στους 580 εν συνόλω οι οποίοι θα απασχολούνται με δίμηνες συμβάσεις, ανανεούμενες έως την ώρα που θα εκπέμψει ο νέος φορέας.
Και πότε με το καλό θα γίνει αυτό; Σε γενικές γραμμές ακούγεται για Οκτώβριο, αλλά μην το δέσετε και κόμπο μιας και τα εμπόδια είναι πολλά. Πρώτο απ' όλα ο αριθμός των υπό πρόσληψη εργαζομένων, μιας και μιλάμε μόλις για 580 από τους 2.656 (συν 246 με συμβάσεις έργου) που απασχολούνταν στην ΕΡΤ. Εφόσον η προκήρυξη έκανε λόγο ευθύς εξαρχής για 2.000 άτομα, τότε σίγουρα θα προέκυπτε κάποιο ρήγμα στο Ραδιομέγαρο. Και θα μπορούσαν κάποιοι να κάνουν λόγο για κίνηση καλής θελήσεως εκ μέρους της κυβέρνησης.
Αν θυμάστε καλά, στη συνέλευση των δημοσιογράφων την περασμένη Πέμπτη η άποψη της «συμβιβαστικής» μειοψηφίας έλεγε ότι πρέπει να υπάρχουν κριτήρια αντικειμενικά, αξιοκρατικά και κοινωνικά για τους 656 εργαζομένους που δεν θα περιλαμβάνονται στους τελικούς 2.000. Τώρα, η συγκεκριμένη λογική τινάζεται στον αέρα. Αυτά συμβαίνουν, όμως, όταν τον τελευταίο λόγο τον έχει πάντοτε ο υπουργός Οικονομικών. Και όταν επιβάλλεται η δική του άποψη, όποιες κι αν είναι οι προτεραιότητες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Από εκεί και πέρα, ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΟΣΠΕΡΤ, η οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής: «Προσκαλούνται οι 120 γενναίοι βουλευτές να σώσουν την τιμή της "εκτελέστριας" Βουλής και να προτείνουν, σύμφωνα με το άρ. 44, παρ. 2 του Συντάγματος, δημοψήφισμα επί του ψηφισμένου νομοσχεδίου για τη ΝΕΡΙΤ ή και γενικότερα για τις πράξεις νομοθετικού πριεχομένου, που απολύουν αντισυνταγματικά και Ελληνες πολίτες, ώστε να το απορρίψει ο ίδιος ο ελληνικός λαός που πλέον δικαιούται και υποχρεούται να αντισταθεί με κάθε μέσο στην οικονομική βία που υφίσταται και να καταργήσει αυτό το μνημονιακό έκτρωμα που ψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία της ελληνικής Βουλής». Πρόσθετε, επίσης, η ανακοίνωση ότι «πρέπει να αναγκαστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να επιστρέψει στη Βουλή το εκτρωματικό νομοσχέδιο της ΝΕΡΙΤ, ασκώντας και αυτός επιτέλους τη μοναδική αρμοδιότητα που έχει».
Εν τω μεταξύ, με μήνυμά της στο Facebook, απαγόρευσε η Ελενα Ακρίτα να προβάλλονται οι εκπομπές της στη Δ.Τ. Σημείωσε, μεταξύ άλλων, η σεναριογράφος και παρουσιάστρια: «Τώρα βλέπω τη δημοσιογραφική εκπομπή μου "ΦΩΤΑ ΠΟΡΕΙΑΣ" στη Δ.Τ. ή όπως αλλιώς τη λέτε! Ως εμπνεύστρια, δημιουργός και παρουσιάστρια ΣΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΩ ΡΗΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΜΟΥ. Σταματήστε να προβάλλετε την εκπομπή χωρίς την άδειά μου! Αλλιώς η συνέχεια γνωστή, νόμιμα μέσα και τα συναφή. Κι είναι κρίμα όσα δεν μας έφαγε ο Στουρνάρας, να μας τα φάνε οι δικηγόροι. Συνεννοηθήκαμε;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς