13 Δεκ 2013

ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΔΡΟΜΟ...

Απο την ανοιχτή εκδήλωση στην ΕΣΗΕΑ με θέμα "κοινωνικοί Αγώνες και ανεξάρτητος συνδικαλισμός

Το προσδόκιμο ζωής των Ελλήνων (ανδρών) κατέβηκε κατά δύο χρόνια στη διάρκεια της κρίσης. Σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις γιατί, σύμφωνα με ανεπίσημες, έχει κατέβει ακόμη περισσότερο σε άνδρες και γυναίκες... 

Αυτό, μεταξύ άλλων ακούστηκε χθες στην εκδήλωση που οργάνωσαν οι ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ με τίτλο "Κοινωνικοί Αγώνες και Ανεξάρτητος Συνδικαλισμός" μια εκδήλωση που χαρακτηρίστηκε από το υψηλό επίπεδο ομιλητών και κοινού.


Ήταν όλοι εκεί, όλοι οι μαχόμενοι άνθρωποι που έδωσαν και δίνουν ιστορικούς συνδικαλιστικούς αγώνες: 
Εκπρόσωποι Πανεπιστημιακών(καθηγητές και διοικητικοί), εκπρόσωπος Γιατρών, εκπρόσωποι της ΕΡΤ , εκπρόσωποι των Νοσηλευτών, των Σχολικών φυλάκων, του Αττικό Μετρό, της Χαλυβουργίας, της Ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, εκπρόσωποι των δικηγόρων και πολλές άλλες συλλογικότητες, όλοι ανένταχτοι, ακομμάτιστοι, πλην βαθύτατα πολιτικοποιημένοι.

Παρουσίασαν την ζοφερή εικόνα της Ελλάδας του σήμερα, ανίχνευσαν τη ρίζα του κακού, είχαν απαντήσεις σε πολλά και προτάσεις σε ακόμα περισσότερα. Κυρίως επικεντρώθηκαν στον αγώνα που έδωσε ο κάθε χώρος, τις δυσκολίες, τα προβλήματα, αλλά και τις νίκες, ανεξάρτητα από την έκβαση του αγώνα.  Είπαν όλα αυτά που δεν θα ακούσουμε ποτέ στα δελτία ειδήσεων.

«Αγωνιστήκαμε, κερδίσαμε την αξιοπρέπειά μας, τόχουμε καμάρι» ήταν ή δική τους απάντηση σε όσους, βολεμένους ή φοβισμένους, βάζουν μπροστά σε κάθε οργάνωση κινητοποίησης το «λογικό» ερώτημα: Και τι κέρδισαν αυτοί που αγωνίστηκαν;

Μια βραδιά με πολλούς Μαχόμενους...Ο Ανεξάρτητος συνδικαλισμός κάνει τα πρώτα του βήματα...Κρατάμε τον σπόρο να τον μεταφυτεύσουμε.... (Πολλά περισσότερα τις επόμενες ημέρες, από αυτό το blog και από την ομάδα μας στο fb ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ).

Το πιό σημαντικό από όλα- σ΄αυτή την υψηλού επιπέδου συζήτηση- ήταν η διάθεση που εκφράστηκε από όσους εκπροσωπούσαν Σωματεία τα οποία έδωσαν και δίνουν ιστορικές μάχες για να υπερασπιστούν εργασιακά δικαιώματα να συνεχιστεί αυτή η επικοινωνία ανάμεσά μας και να διευρυνθεί με στόχο να βρούμε κοινή γλώσσα και κοινή πορεία.


Κοινή διαπίστωση και ελπίδα: Μόνο μαζί, μόνο ενωμένοι, μπορούμε να αντισταθούμε σθεναρά και να νικήσουμε. Αυτό είναι που φοβούνται οι κρατούντες και το πολεμούν με κάθε τρόπο: την ενότητα των λαϊκού κινήματος, των κοινωνικών αγώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς