23 Φεβ 2015

"Εφυγε" ο γνωστός Πατρινός δημοσιογράφος, αρθρογράφος και συνδικαλιστής Γιάννης Βουλδής
Έφυγε από την ζωή την περασμένη Παρασκευή ο γνωστός δημοσιογράφος Γιάννης Βουλδης πρώην πρόεδρος  της  ΕΣΗΕΠΗΝ (1974-1992)και από τα ιδρυτικά στελέχη της ομοσπονδίας δημοσιογράφων ΠΟΕΣΥ. Ένας δημοσιογράφος που σημάδεψε με τα γραπτά του μια ολόκληρη εποχή.
Η κηδεία του θα γίνει αύριο το πρωί στο Ναό των Αγγέλων (Α΄ Δημοτικό Κοιμητήριο Πατρών).
Για τον θάνατο του εξέχοντος δημοσιογράφου η ΕΣΗΕΠΗΝ, το Σωματείο που υπηρέτησε από σχεδόν δύο δεκαετίες, εξέδωσε την πιο κάτω ανακοίνωση:


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ εκφράζει τα πιο θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Η εμβληματική προσωπικότητα του Γιάννη Βουλδή θα αποτελεί πάντα πηγή έμπνευσης για τια νεότερες γενιές τόσο για τη επαγγελματισμό και την προσήλωσή του στις αρχές που διέπουν τη δημοσιογραφία, όσο και για σημαντική συμβολή του στις συνδικαλιστικές διεκδικήσεις του κλάδου.
Ο Γιάννης Βουλδής γεννήθηκε το 1926 στη Χαλανδρίτσα. Από τα µέσα της δεκαετίας του ‘50  ασχολήθηκε με την επαγγελματική δημοσιογραφία ξεκινώντας ένα όμορφο ταξίδι στην εφημερίδα  «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», στην οποία εργάστηκε για 45 χρόνια
Ασχολήθηκε με όλα τα είδη ρεπορτάζ, ήταν αρθρογράφος της, ενώ ως χρονογράφος διατηρούσε προσωπική στήλη που άφησε εποχή στην Πάτρα για τον πνευματώδη και ιδιαίτερο σχολιασμό της επικαιρότητας
Διατέλεσε αρχισυντάκτης και διευθυντής συντάξεως. Παράλληλα ήταν ανταποκριτής στην Πάτρα του Γαλλικού Πρακτορείου και του Δημοσιογραφικού Οργανισµού Λαµπράκη και πρώτος υπεύθυνος του Γραφείου Πατρών για τα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ. Υπήρξε συνεργάτης-ανταποκριτής των εφημερίδων "Αθηναϊκή", "Ανεξάρτητος Τύπος", "Βραδυνή" "Ελευθεροτυπία", του περιοδικού "Ταχυδρόμος" και των εφημερίδων "Αχαϊκά Νέα" και "Εμπρός" Άρτας.
Διετέλεσε συνεργάτης και αρθρογράφος της εφημερίδας "Γνώμη".
Είχε βραβευθεί από το Ίδρυμα Μπότση. Του είχαν απονεμηθεί το δίπλωμα και το παράσημο του Αγίου Ανδρέα και τιμητικό δίπλωμα και παράσημο από τον Σύνδεσμο Δημοσιογράφων Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης.
Ο Γιάννης Βουλδής -παράλληλα με την επαγγελματική του διαδρομή- είχε αναπτύξει έντονη και μακρά συνδικαλιστική δράση.
Ήταν μέλος της ΕΣΗΕΠΗΝ, και μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου από το 1974 έως το 1992. Επί έξι χρόνια διετέλεσε Πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ ενώ διετέλεσε και Πρόεδρος του Ταμείου Επικουρικής Ασφαλίσεως, μέλος της ΠΟΕΣΥ ενώ υπήρξε και πρωτεργάτης για τη σύστασή της Ομοσπονδίας.
Είχε δε τιμηθεί για τη συμμετοχή του στην Εθνική Αντίσταση από την Ένωση Αντιστασιακών Δημοσιογράφων.
Στην προσωπική του ζωή είχε την ατυχία να χάσει νωρίς τη σύζυγό του Αναστασία, και ανέλαβε το δύσκολο καθήκον να μεγαλώσει µόνος του τα δύο τους παιδιά, τον Απόστολο και τη Χρύσα.
Ευτύχησε να δει τα παιδιά του να ανοίγουν τον δικό τους δρόμο στη ζωή. Ο Απόστολος ακολουθεί τα βήµατά του στη δημοσιογραφία και η Χρύσα, που είναι παντρεμένη µε τον συνάδελφό μας δημοσιογράφο Ηλία Κάνιστρα, διαπρέπει στη δικηγορία. Τα τελευταία χρόνια, τη ζωή του ομόρφυνε η εγγονή του Αναστασία, που του χάρισαν ο Απόστολος και η Κατερίνα.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την ερχόμενη Τρίτη στις 11 π.μ. στον Ιερό Ναό των Αγγέλων (Α΄ Δημοτικό Κοιμητήριο Πατρών).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς