8 Απρ 2016

Παραιτήθηκε το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΜΘ διαμαρτυρόμενο για την επανεγγραφή του Τ.Χατζηδημητρίου

«Αδειάζει» το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜΘ το Δευτεροβάθμιο ΠειθαρχικόΣυμβούλιο, με την παραίτηση και των τριων μελών του ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την επανεγγραφή του δημοσιογράφου Τραϊνού Χατζηδημητρίου. (δείτε την υπόθεση που αποκάλυψε πρώτο το Συντακτολόγιο )

Με επιστολή που απέστειλαν στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜΘ, τα μέλη του ΔΠΣ Παναγιώτης Χαραλαμπίδης, Ντίνος Καραμητρούσης και Γιώργος Χάτσιος, γνωστοποιούν την παραίτησή τους μετά την απόφαση του δ.σ. να επανεγγράψει στην δύναμη της Ενωσης, τον δημοσιογράφο Τραϊανό Χατζηδημητρίου.
«Το ΔΠΣ εκτιμώντας πως η αυτοτέλεια και ανεξαρτησία του είναι κατοχυρωμένη με την ψήφο των μελών του δ.σ. έρχεται στην δυσάρεστη θέση να παραιτηθεί περιφρουρώντας την συνολική και ατομική αξιοπρέπεια των μελών του, που με την πρωτοβουλία και απόφαση της πλειοψηφίας του δ.σ. της Ενωσης πλήττεται» αναφέρεται στην επιστολή παραίτησης.
«Το ΔΠΣ«, συνεχίζει η επιστολή, «σεβόμενο την ισχύ και λειτουργία της ίδιας της Ενωσης και του θεσμικού ρόλου της διοίκησης της, έλαβε μια απόφαση με βάση το καταστατικό με την οποία διέγραφε τον δημοσιογράφο Τραϊανό Χατζηδημητρίου και παρέπεμπε την απόφ αση αυτή στο δ.σ. της ΕΣΗΕΜΘ, προς επικύρωση, αναγνωρίζοντας τον ρόλο και την σημασία που έχει αυτό σε σημαντικά ζητήματα του κλάδου».
«Και ενώ η αρχική απόφαση του δ.σ. της ΕΣΗΕΜΘ ήταν στην κατεύθυνση σεβασμού της απόφασης του ΔΠΣ, η συνέχεια, μετά και την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια του διαγραφέντος συναδέλφου, πήρε κατά πλειοψηφία απόφαση διαμετρικά αντίθετη.
Για την συγκεκριμένη τακτική το ΔΠΣ εκτιμά, πως ο ρόλος και η δικαιοδοσία του καθίστανται τυπικά και άνευ σημασίας και ως εκ τούτου καταθέτει την ομαδική του παραίτηση για την συνέχεια της προσδιορισμένης θητείας του».
Πώς αντέδρασε η διοίκηση της ΕΣΗΕΜΘ; Ζήτησε από τα μέλη του ΔΠΣ να παραστούν στην επόμενη γενική συνέλευση προκειμένου να το…. συζητήσουν λιγάκι, μπας και μπορέσουν να τους μεταπείσουν! Αλλωστε, περίπου δύο μήνες πριν από τις εκλογές, η παραίτηση τινάζει στον αέρα τα σχέδια επανεκλογής και αφήνει τη διοίκηση «γυμνή» στα μέλη της που βλέπουν να καταστρατηγείται για πολλοστή φορά το καταστατικό. Γι΄αυτό, και παρά την επιθυμία των μελών του ΔΠΣ, να δημοσιοποιηθεί η επιστολή παραίτησης σε όλα τα μέλη της ΕΣΗΕΜΘ , είπαν να το καθυστερήσουν λιγάκι μήπως καταφέρουν να αλλάξουν- έστω και στο παρά πέντε- τους συσχετισμούς ενόψει και της γενικής συνέλευσης.
 πηγή: syntaktologio
Σημείωση ΜΑΧΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
Σύμφωμα με σχετικο ρεπορτάζ απο το ίδιο ιστολόγιο πρόκειται για τον  Τραϊνό Χατζηδημητρίου, πρώην γενικό διευθυντή του Αγγελιοφόρου και πρώην διευθυντή Περιφερειακού και Τοπικού Περιεχομένου (με έδρα τη Θεσσαλονίκη) της ΝΕΡΙΤ που διεγράφη μεν για αντισυναδελφική συμπεριφορά και λογοκρισία αλλά πρόσφατα τον προσέλαβε η ΔΕΠΘΕ στον Fm100!!!
Ο Τ. Χατζηδημητρίου  παραπέμφθηκε  από το Δευτεροβάθμιο ΠειθαρχικόΣυμβούλιο,τον Φεβρουάριο του 2014, με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής γιατί, σε διάστημα μικρότερο των 2 ετών, διαγράφηκε 3 φορές με την ποινή της προσωρινής διαγραφής. Τότε, τοΔιοικητικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του αποφάσισε κατά πλειοψηφία την οριστική διαγραφή του από τα μητρώα μελών, κάνοντας χρήση της παραγράφου 3, του άρθρου 9 του Καταστατικού της ΕΣΗΕΜ-Θ.  Οπως μάλιστα σημειώνεται στη συγκεκριμένη απόφαση, “αυτή εξεδόθη λόγω της ιδιαίτερης βαρύτητας των επαναλαμβανόμενων πειθαρχικών αδικημάτων του σε σύντομο χρονικό διάστημα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς