5 Νοε 2009

Μικτό Συμβούλιο-ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- την Τρίτη Διοικητικο Συμβούλιο ξανά σήμερα

Θα συνεδριάσει, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, το Μικτό Συμβούλιο μετά από πολλούς μήνες απραξίας- υπάρχουν εκπρόσωποι Μέσων που ακόμη δεν ξέρουν τι θα πει να είναι μέλη του…
Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ η εκπρόσωπος της Αριστερής Όχθης ζήτησε να συζητηθεί το θέμα της σύγκλισης του Μικτού Συμβουλίου- σύμφωνα και με επιστολή που είχε στείλει πριν δύο μέρες. Η πρόταση έγινε δεκτή και ορίστηκε ημέρα συνεδρίασης την επόμενη Τρίτη στις 12 το μεσημέρι.
Η άλλη πρόταση για έκτακτη Γενική Συνέλευση χάθηκε στη σιωπή

Εντός Ημερήσιας Διάταξης , το γνωστό θέμα του προεδρείου. Ο Π. Σόμπολος δήλωσε ότι υποχωρεί και δέχεται την πρόταση που είχε κάνει ο Δ. Κουμπιάς (δηλαδή - κανονικό- αναλογικό προεδρείο ως το Πάσχα οπότε να αρχίσουν οι διαδικασίες των συνελεύσεων). Όπως είπε «για «να προλάβουμε να κάνουμε και κάτι».
Προφανώς κάτι σαν κι αυτό που γίνεται λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές – με παροχές και άλλα «έργα» ώστε να δημιουργηθούν εντυπώσεις και να ξεχαστεί η προηγούμενη περίοδος.
Ο Π. Ράμμος επανέλαβε ότι υπάρχουν συγκλίσεις και μία εμφανώς διαμορφωμένη πλειοψηφία , ο ίδιος θα συναινέσει σε όποια από τις λύσεις αλλά δεν συμμετέχει.

Η Νανά Νταουντάκη είπε ότι αυτή η εκκρεμότητα ακυβερνησίας του Σωματείου είναι απαράδεκτη και τόνισε ότι πρέπει ΤΩΡΑ να δοθεί λύση: Είτε να γίνει προεδρείο που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι αναλογικό, δηλαδή πρόεδρος Σόμπολος που επί τέσσερα χρόνια καθήλωσε και απομόνωσε την ΕΣΗΕΑ, είτε να πάμε ΤΩΡΑ σε εκλογές και κάθε άλλη εκδοχή αποτελεί απλώς παράταση της εκκρεμότητας.

Παράλληλα βγήκε και …ένας άσσος από το μανίκι:

Εμφανίστηκε ο νομικός σύμβουλος της ΕΣΗΕΑ Λάζαρος Μπελίτσης (ποιος να τον κάλεσε άραγε, ποιος;) που μέχρι τώρα δεν είχε «γνωμοδοτήσει» γιαυτό το θέμα και έφερε τον –νομικό- κατακλυσμό για το πώς …δεν μπορούν να γίνουν εκλογές.
Κανείς δεν εξήγησε γιατί αυτό που δεν μπορεί να γίνει τώρα θα μπορεί να γίνει αργότερα όταν «θα έχουμε κάνει και κάτι»…

Μετά από αυτό οι εκπρόσωποι της Συσπείρωσης που προτείνουν προεδρείο που θα πάει σε εκλογές στο τέλος Ιανουαρίου, ζήτησαν να διακοπεί για αύριο η συνεδρίαση προκειμένου να μελετήσουν το θέμα.

Έτσι το Συμβούλιο θα συνεδριάσει ξανά σήμερα στις 12.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς