18 Νοε 2009

Η ΠΟΣΠΕΡΤ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ: ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΟΜΗΡΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18 Νοέμβρη 2009


Το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. συνεδρίασε εκτάκτως χθές, μετά από αίτηση των συναδέλφων εργαζομένων με συμβάσεις έργου, με μοναδικό θέμα τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την στήριξη τους. Οπως πολλές φορές έχουμε διακηρύξει κύριος διεκδικητικός στόχος είναι η μόνιμη, σταθερή και ενιαία μορφή εργασίας για όλους τους εργαζόμενους.
Απαιτούμε να σταματήσει κάθε μορφή μαύρης εργασίας με τις ψευδεπίγραφες «συμβάσεις έργου», ενοικίασης εργαζομένων και εργολαβιών.
Οι θέσεις μας έχουν ομόφωνα ψηφιστεί και στο 26ο Τακτικό μας Συνέδριο.
Η Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. :
--- Έχει καταγγείλει σε όλους τους τόνους, όσους στήριξαν ή ανέχτηκαν τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, μεταξύ των οποίων και αυτούς που χρησιμοποίησαν τη δύναμη που τους έδωσαν οι εργαζόμενοι.
--- Συμπαραστέκεται στους πραγματικούς εργαζόμενους που καθημερινά εργάζονται κάτω από αυτές τις μεσαιωνικές συνθήκες καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
--- Είναι αλληλέγγυα στον αγώνα τους για τα δίκαια αιτήματα τους και θα τους παρέχει κάθε βοήθεια που θα της ζητηθεί.
--- Δεσμεύεται ότι θα υποστηρίξει με σθένος στο Γενικό Συμβούλιο της Γ.Σ.Ε.Ε. (στις 18/12/09) τις παραπάνω θέσεις.
--- Να υπάρχει Τρέιλερ (Τ/Ο) και εκφώνηση ( Ρ/Φ) για όλες τις συνδικαλιστικές δράσεις των Συναδέλφων

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
--- Άμεση κατάργηση κάθε μορφής ομηρίας και δουλείας, όπως συμβάσεις έργου, ενοικίασης, STAGE, υπεργολαβίας, υπενοικίασης κ.λπ.
--- Να μη φύγει κανείς εργαζόμενος. Να προκηρυχθούν, άμεσα, διαγωνισμοί μέσω Α.Σ.Ε.Π. Μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί να πληρώνονται με το εισαγωγικό κλιμάκιο της ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ τους, όπως προβλέπουν οι Σ.Σ.Ε. και να διασφαλιστούν αναδρομικά σε όλους, τα ασφαλιστικά και μισθολογικά τους δικαιώματα.
--- Άμεσα να γίνει καταγραφή όλων των θέσεων εργασίας, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Να τακτοποιηθούν οι εργαζόμενοι σε αυτές που πληρούν τις προϋποθέσεις της σχετικής ευρωπαϊκής οδηγίας.
--- Να αναγνωριστεί η εργασιακή εμπειρία όσων εργάστηκαν με επισφάλεια, με μοριοδότηση ανάλογα με το χρόνο απασχόλησής τους.
--- Η Διοίκηση να μην αλλάξει τα προγράμματα εργασίας προκειμένου να δημιουργηθούν απεργοσπαστικοί μηχανισμοί και ζητάμε από τους εργαζομένους να μην δεχτούν καμμία αλλαγή στο πρόγραμμά τους γιατί είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ.

Να δείξουμε την αλληλεγγύη μας με την ενεργό συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 19-11-09 στα Προπύλαια, ώρα 10.00 πμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς