19 Νοε 2009

Ξενιος: πληρώθηκαν οσοι δημοσιογράφοι έγιναν...δημοτικοί υπάλληλοι

Την ώρα που αγωνιωδώς γίνεται προσπάθεια (απο εργαζόμενους και Σωματεία) για να λυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στα Δημοτικά Ραδιόφωνα απο το νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης και οι εργαζόμενοι του Ξένιου παραμένουν όμηροι του Δήμαρχου Ανω Λιοσίων ο κ. Παππούς φρόντισε να πληρωθουν τέσσερεις δημοσιογράφοι, μέλη της ΕΣΗΕΑ, που βιάστηκαν να χρησιμοποιήσουν το "παραθυράκι" της τυπικής μετακίνησης τους στο Δήμο προκαλώντας την αγανάκτηση των συναδέλφων τους που ακόμη αντιστέκονται επιμένοντας να μείνουν δημοσιογράφοι. Ο εκπρόσωπος στο Μεικτό Συμβούλιο ενημέρωσε γιαυτό το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και περιμένει αντίδραση...

Αξιότιμοι συνάδελφοι,

Οι μάσκες έπεσαν!!! Ο δήμαρχος Άνω Λιοσίων Χρήστος Παππούς, πλήρωσε προχθές στα κρυφά (16/11/2009) εκείνους που είχαν υπογράψει εδώ και ενάμιση χρόνο τη μεταφορά τους από τον «ΞΕΝΙΟ 94,3 FM», στο Δήμο. Μεταξύ αυτών, είναι και τέσσερις δημοσιογράφοι του σταθμού, όλοι μέλη της ΕΣΗΕΑ. Σας τους θυμίζω λοιπόν, γιατί μπορεί να τους έχετε ξεχάσει.
Πρόκειται, για την αναπληρώτρια διευθύντρια ειδήσεων, αρχισυντάκτρια του «ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM» κ. Κωνσταντίνα Ποδαρά (εργάζεται στη δημοσιογραφική ομάδα του Ν. Χατζηνικολάου στο ALTER), τον Γιώργος Καραμέρο (εργάζεται στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και στο ραδιόφωνο REAL FM), τη Σοφία Νάκου (εργάζεται ως αρχισυντάκτρια στην εφημερίδα ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ) και την Ευμορφία (Εύη) Τριανταφύλλου (η οποία την τελευταία εξαετία, ανεξαρτήτως δημοτικής αρχής, ήταν «αποσπασμένη», στο άτυπο γραφείο τύπου του Δήμου Άνω Λιοσίων, ενώ εργάζεται και σε τοπική εφημερίδα).
Σύμφωνα με όσα μας είχατε πει (στις αρχές του 2008), η μεταφορά στο Δήμο, θα σήμαινε ότι θα αποδεχόμασταν, να γίνουμε πλέον δημοτικοί υπάλληλοι. Παράλληλα, μας είχατε αναφέρει ότι, δεν είναι δυνατόν να μεταφερθούν οι 20 δημοσιογράφοι του σταθμού (όπως υποστήριζε ο Δήμαρχος) στο γραφείο τύπου του Δήμου των Άνω Λιοσίων.
Ωστόσο, η συγκεκριμένη «τετράδα» ισχυρίζεται ότι, έχει υπογράψει τη μεταφορά της, στο γραφείο τύπου του Δήμου Άνω Λιοσίων. Δηλαδή, είχαν κανονίσει για το «τομάρι» τους, αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους εργαζόμενους, που όλο αυτό το διάστημα τραβούσαν το δικό τους Γολγοθά, με τις προσπάθειες λύσης και εκκαθάρισης ή μετατροπής, της επιχείρησης σε Α.Ε. και τη μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών.
Μάλιστα, την προχθεσινή πληρωμή τους (16-11-2009), από το γραφείο Δημάρχου, προσπάθησαν να την κρατήσουν μυστική, όπως τους ζητήθηκε από τη Δημοτική Αρχή. Έλα όμως, που τίποτα δεν μπορεί να μείνει κρυφό, όταν το «μυστικό» γνωρίζουν πολλοί!!! Ουδέν κρυπτό, υπό τον ήλιο!!!
Το θέμα με την «τετράδα», είναι πλέον ηθικό, για τους δημοσιογράφους και όλους τους εργαζόμενους του «ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM». Δεν συμμετείχαν ούτε στην επίσχεση εργασίας, ούτε στα ασφαλιστικά μέτρα, αλλά και δεν εμφανίζονταν στο σταθμό, «καλυπτόμενοι» πίσω από τις κινητοποιήσεις των υπολοίπων εργαζομένων του σταθμού, κάνοντας τις διακοπές τους!!!
Η συναδελφική αλληλεγγύη και ο αλληλοσεβασμός για την «τετράδα» έχει πάει περίπατο… Τους αφήνουμε στην κρίση τη δική σας και των υπολοίπων συναδέλφων μελών της ΕΣΗΕΑ. Εμείς ούτως ή άλλως, τους έχουμε διαγράψει…Εσείς;
Με εκτίμηση,
ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
(εκπρόσωπος ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM)

Νεώτερο σημείωμα του εκπροσώπου:
Σας ενημερώνω επί του πιεστηρίου, ότι την… Αγία Τετράδα, η Δημοτική Αρχή των Άνω Λιοσίων , δηλαδή ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, λέει ότι τους έχει τακτοποιήσει στο γραφείο τύπου του Δήμου με ΦΕΚ, όπως ενημέρωσε σήμερα κάποιους εργαζόμενους, ο πρόεδρος της Ραδιοφωνίας κ. Τριαντάφυλλος Χαραλαμπίδης. Η οικονομική διεύθυνση του σταθμού ζήτησε το ΦΕΚ προκειμένου να μην είναι χρεωμένοι στο σταθμό, αλλά δεν έχει βρεθεί ακόμη.
Βέβαια, οι «συνάδελφοι»… θέλουν και τους μισθούς τους… για το διάστημα που «ήταν»…. στον ΞΕΝΙΟ και τους πήραν από το γραφείο Δημάρχου την περασμένη Δευτέρα (16-11-2009),άγνωστο με ποια διαδικασία.
Μύλος η υπόθεση και άγριο παιχνίδι στις πλάτες των εργαζομένων του σταθμού…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς