2 Δεκ 2009

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΟΧΘΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ


Ανακοίνωση εξέδωσε και η συνδικαλιστική παράταξη ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΟΧΘΗ (Της ΜΑΧΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ) για το θέμα της δίωξης συνδικαλιστών "αυτεπαγγέλτως" μετά απο καταγγελία "ανώνυμου" .
Η ιστορία, έτσι για να θυμόμαστε, ξεκινάει απο τίς εκλογές της ΠΟΕΣΥ μετά τίς οποίες οι χαμένοι ξεκίνησαν μία σειρά επιθέσεων ( και δικαστικών,που τίς έχασαν σε πρώτο βαθμό) για να εμποδίσουν το νέο Συμβούλιο να λειτουργήσει, αδιάφορώντας για τίς όποιες συνέπειες θα είχε αυτό πάνω στο δευτεροβάθμιο Σωματείο των δημοσιογραφικών ενώσεων της χώρας. Μέχρι και στίς τράπεζες έφθασαν προκειμένου να μπλοκάρουν οικονομικά τη δράση της ΠΟΕΣΥ όταν έχασαν τήν υπόθεση στα δικαστήρια.

Στα πλαίσια αυτής τής "δράσης" ήρθε και η κλήση απο τον ανακριτή του νύν προέδρου της ΠΟΕΣΥ (καί όχι του τότε προέδρου της) και του τότε Ταμία (όχι του νύν) που τυχαίνει να είναι και πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ η οποία, όλως τυχαίως, έχει οσονούπω εκλογές... Και ο μέν καταγγείλας είναι ανώνυμος (τέτοια λεβεντιά...) αλλά οι μάρτυρες- κι αυτό όλως τυχαίως- ανήκουν όλοι στήν ίδια παράταξη- αυτή του χαμένου των εκλογών.. Αυτά τα ολίγα πρός το παρόν και δημοσιεύουμε την ανακοίνωση της Αριστερής Οχθης.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΟΧΘΗ
στην ΕΣΗΕΑ

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΟΧΘΗ στην ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης που εκδηλώθηκε με τη μήνυση... αγνώστου εναντίον των προέδρων ΠΟΕΣΥ και ΕΣΠΗΤ Στ. Νικολόπουλου και Γ. Πλαχούρη.
Η θέση μας ήταν και είναι ξεκάθαρη: καμιά συνδικαλιστική «διαφωνία» ή «αντιπαράθεση» δεν μπορεί να μεταφέρεται στις δικαστικές αίθουσες, καμιά «συνδικαλιστική πολιτική» δεν μπορεί να «δικαιωθεί» έξω από τις συνδικαλιστικές Ενώσεις, ερήμην των χιλιάδων μελών τους, δημοσιογράφων, υπαλλήλων και τεχνικών, που δίνουν καθημερινά τη μάχη για την επιβίωση και την αξιοπρέπεια.
Η «κουκούλα» της ανωνυμίας δεν κρύβει αυτούς που βρίσκονται πίσω από τέτοιες ενέργειες.
ʽΟπως λέει και ο ποιητής, τον ένοχο τον ξέρουμε και είναι γνωστή η αιτία…
Πίσω από τον «ανώνυμο μηνυτή» είναι αυτοί που δεν θέλουν να λειτουργεί η ΕΣΗΕΑ εκτός αν την ελέγχουν, αυτοί που δεν θέλουν να υπάρχει Διασωματειακό, για να μπορούν να συνεχίσουν να κινούν το γαϊτανάκι της διαπλοκής τους.
Δεκέμβριος 2009

σ.σ. Ας σημειωθεί ότι ανακοινώσεις συμπαράστασης στους δύο συνδικαλιστές και καταγγελίας αυτης της απαράδεκτης τακτικής έχουν ήδη εκδώσει δημοσιογραφικές Ενώσεις που συμμετέχουν στήν ΠΟΕΣΥ ( ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΠΗΝ), η ΠΟΣΠΕΡΤ, η ΠΟΕΠΤΥΜ, η ΕΤΕΡ, η ΕΣΗΕΑ και οι συνδικαλιστικές παρατάξεις Δημοσιογραφική Ενότητα, Ενωτική Κίνηση ΕΤΕΡ, Παρατύπως, Αριστερή Όχθη. Περισσότερες πληροφορίες στο http//ekinisi.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς