2 Δεκ 2009

Αμεση σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου ζητούν Δεληπέτρος και Κορκόβελος

Επιστολή πρός το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ κατέθεσαν δύο μέλη του Γενικού Συμβουλίου ζητώντας να συγκληθεί το όργανο αυτό που έχει,μεταξύ άλλων, τήν ευθύνη να παρακολουθεί την εφαρμογή των αποφάσεων του συνεδρίου- ανάμεσα στίς οποιες είναι και η συζήτηση ενός σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση της κρίσης στο χώρο των ΜΜΕ. Σύμφωνα με το καταστατικό το ΓΣ συνεδριάζει τακτικά κάθε εξη μήνες. Η τελευταία συνεδρίαση, όπως αναφέρουν στήν επιστολή τους οι Βαγγέλης Δεληπέτρος και Γιώργος Κορκόβελος (απο την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΟΧΘΗ εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της ΜΑΧΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ), ηταν το Μάρτη και απο τότε έχουν περάσει...εννιά μήνες. Παραθέτουμε το κείμενο της επιστολής των συναδέλφων:

Αθήνα, 2/12/2009
Προς το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ

Συνάδελφοι,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε -γιατί προφανώς το αγνοείτε- ότι, βάσει του καταστατικού (άρθρο 34.1), «Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. συνέρχεται τακτικά κάθε έξι (6) μήνες, ύστερα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, που ορίζει τον τόπο και το χρόνο της συνεδρίασης καθώς και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης».

Επίσης, είτε το αγνοείτε είτε το λησμονήσατε (!), το τελευταίο τακτικό Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας συγκλήθηκε τον... Μάρτιο του 2009.

Διανύουμε ήδη τον τελευταίο μήνα του έτους (τον... ένατο από την τελευταία συνεδρίαση Γεν. Συμβουλίου) και επειδή το Συμβούλιό σας που συνεδρίασε χθες δεν αποφάσισε κάτι σχετικά με αυτή την υποχρέωση, σας καλούμε, άμεσα, σε έκτακτη συνεδρίασή σας, να αποφασίσετε τη σύγκληση του οργάνου που φαίνεται ότι έχει και αυτή καταστεί προβληματική.

Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν έχει, υποθέτουμε, σημασία να σας υπενθυμίσουμε ότι τα προβλήματα ημέρα την ημέρα πολλαπλασιάζονται και το Γενικό Συμβούλιο (βάσει του καταστατικού, άρθρο 32.1) «εκτελεί χρέη Πανελλαδικού Συνεδρίου κατά το μεταξύ δύο Συνεδρίων χρονικό διάστημα. Το αντικαθιστά σε όλες τις εξουσίες και αρμοδιότητες, παρακολουθεί την εκτέλεση των αποφάσεων του Συνεδρίου, υποδεικνύει τα πρόσφορα για την εφαρμογή τους μέτρα, εποπτεύει για την πιστή τήρηση και εφαρμογή του Καταστατικού και των αποφάσεων του Συνεδρίου και αναμορφώνει κατʼ έτος τον τριετή προϋπολογισμό της Ομοσπονδίας που έχει ψηφίσει το Συνέδριο».

Βλέποντας τη στάση σας, διερωτόμαστε αν έχει σημασία να σας υπενθυμίσουμε ότι στην απόφαση του τελευταίου Γενικού Συμβουλίου αναφέρεται και ότι «Το σχέδιο δράσης της Π.Ο.Ε.ΣΥ. για την αντιμετώπιση της κρίσης στο χώρο των ΜΜΕ θα αποτελέσει αντικείμενο νέας συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.ΣΥ. που θα συγκληθεί μετά την απεργία της 2ας Απριλίου»...

Ελπίζουμε ότι έστω και την ύστατη ώρα θα ενεργήσετε όπως απαιτούν τα πολλά προβλήματα που απαιτούν λύση, ξεπερνώντας τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις σας.

Βαγγέλης Δεληπέτρος Γιώργος Κορκόβελος

Μελη του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ
Κοινοποίηση: Ενώσεις - μέλη ΠΟΕΣΥ
Μέλη Γενικού Συμβουλίου ΠΟΕΣΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς