3 Δεκ 2009

ΕΣΗΕΑ: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ

Ανακοίνωση εξέδωσε χθες το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για τις απολύσεις σε ANTENNA FM,ΘΕΜΑ FM και ΒΗΜΑ FM υπογραμμίζοντας αυτό που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο αλλά, δυστυχώς, δεν είναι: Οτι οι συνάδελφοι δεν επιτρέπεται να καλύπτουν τα κενά από μία απόλυση. Είναι αντισυναδελφικό, είναι αντιδεοντολιγικό και-τελικά, αν δεν το καταλαβαίνουν αλλιώς- πειθαρχικά κολάσιμο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τις απολύσεις και τις επαπειλούμενες απολύσεις σε ιδιωτικούς ραδιοσταθμούς, με πρόσχημα «επιχειρηματικές αναδιαρθρώσεις, που επιβάλλει η οικονομική κρίση» και θα αντιδράσει δυναμικά στα σχέδια της εργοδοσίας.

Με αφορμή τη διατάραξη των εργασιακών σχέσεων, που εμφανίζεται στο χώρο των ΜΜΕ, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ επισημαίνει ότι, σύμφωνα με το Άρθρο 4, παράγραφοι α΄ και β΄, του Κώδικα Δεοντολογίας, ο δημοσιογράφος οφείλει:

α. «Να στηρίζει και να ενισχύει τις δραστηριότητες της συνδικαλιστικής του οργάνωσης, που αποσκοπούν στη βελτίωση των όρων αμοιβής και απασχόλησης στα Μ.Μ.Ε.».

β. «Να αποκρούει στο χώρο εργασίας του κάθε απόπειρα περιστολής των εργασιακών δικαιωμάτων ή παραβίασης των κανόνων δεοντολογίας».

Κατά συνέπεια, απαγορεύεται η κάλυψη των κενών, που δημιουργούνται από τις απολύσεις, με την εργασία άλλων συναδέλφων, οι οποίοι εργάζονται στο ίδιο ΜΜΕ ή σε Μέσον που ανήκει στον ίδιο επιχειρηματικό όμιλο, αλλά και αλλού, με ή χωρίς αμοιβή.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς