1 Δεκ 2009

Η εταιρεία δεν δίνει εξηγήσεις αλλά ...Αν δεν φύγεις θα ...απολυθείς και μη ρωτάς γιατί

Τέσσερις (ακόμη) δημοσιογράφοι από τους ελάχιστους που έχουν απομείνει στο- πολύπαθο- ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 απολύθηκαν σήμερα με …δώρο.

Το «πακετάκι» των δύο μισθών επιπλέον της αποζημίωσης η ιδιοκτησία του σταθμού το προσφέρει με ένα ομολογουμένως ευρηματικό όνομα: Λέγεται … «μπόνους ελευθεριότητας» όπως αναφέρει και η καταγγελία της σύμβασης. Κι αν καταλάβαμε σωστά το νόημ α σημαίνει ότι ο απολυμένος δεν πρόκειται να έχει καμία άλλη απαίτηση από την εταιρεία. Τέτοια…ελευθεριότητα

Οι τρείς το υπέγραψαν η τέταρτη αρνήθηκε να το υπογράψει και Αντέννα προχώρησε σε θυροκόλληση της απόλυσης.

Οι τέσσερεις συνάδελφοι που απολύθηκαν μετά από αρκετά χρόνια στο σταθμό, είναι οι Σωτήρης Σταθόπουλος (πολιτικό ρεπορτάζ), Γωγώ Τότση (εργατικό) Δέσποινα Πολυχρονίδη (σύνταξη ειδήσεων)και Μαρία Τσέγκα (παραγωγή δελτίου ειδήσεων).

Κι αν κάποιος απορεί πώς θα εκπέμπει ο σταθμός χωρίς αυτά τα ρεπορτάζ (και πολλές ακόμη απολύσεις, εθελούσιες και απομακρύνσεις που προηγήθηκαν) η απάντηση έρχεται από την εκπρόσωπο των δημοσιογράφων του σταθμού Λίντα Γιαννοπούλου η οποία (μετά από σειρά αγωνιωδών εκκλήσεων προς την ΕΣΗΕΑ) ενημέρωσε και σήμερα Το ΔΣ ότι άλλαξε το Διοικητικό σχήμα του σταθμού που γίνεται ενημερωτικός ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ. Η για να είμαστε πιο ακριβείς ανακάλυψε το γνωστό εδώ και πολλά χρόνια στο εξωτερικό ως «ινφο-τέινμεντ» που είναι ένας συνδυασμός των λέξεων ινφορμέσιον (πληροφόρηση) και εντερτεινμεντ (ψυχαγωγία) –πάντα σε βάρος της ενημέρωσης, προσθέτουμε εμείς.

Στο νέο διοικητικό σχήμα ο μέχρι χθες διευθυντής του σταθμού Δημήτρης Στάμου (που πρόσφατα είχε κληθεί στην ΕΣΗΕΑ για τα προβλήματα του σταθμού αλλά προσήλθε μαζί με την κ. Παρούση..) γίνεται Σύμβουλος ενημερωτικού και ψυχαγωγικού προγράμματος ενώ τοποθετείται ως «εποπτεύων» ( ότι κι αν σημαίνει αυτό) ο Κώστας Κιμπουρόπουλος αυτοπροσώπως

Απολύσεις και στο ΘΕΜΑ FM 98,9

Δύο δημοσιογράφοι, με πολλά χρόνια προϋπηρεσία, απολύθηκαν χθες και από το ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 98,9 (πρώην Alpha) παρά τη δέσμευση του ενός εκ των νέων ιδιοκτητών Τάσου Καραμήτσου πριν ενάμιση μήνα ότι δεν θα γίνουν απολύσεις (αυτό για όσους βασίζονται στις… επίσημες διαβεβαιώσεις). Ανάλογες διαβεβαιώσεις ότι «όλα θα πάνε καλά»είχε δώσει και ο «συνάδελφος» των απολυμένων Σωκράτης Γκιόλιας...

Όπως ενημερώνει η εκπρόσωπος των δημοσιογράφων του σταθμού Χαρά Λεμονή την απόλυση ανακοίνωσε στις συναδέλφους Βίκυ Σιδηροπούλου (πολιτιστικό ρεπορτάζ) και Αφροδίτη Ζούζια (σύνταξη ειδήσεων-διεθνή) η διευθύντρια προσωπικού του Αλφα κ. Παρίση. Η οποία όταν ρωτήθηκε για το λόγο απάντησε ότι «εδώ και καιρό σχεδιαζόταν η μείωση του κόστους του σταθμού» και «θα ακολουθήσουν κι άλλες απολύσεις».

Στην δε συνάδελφο Αφροδίτη Ζούζια που θέλησε να μάθει πώς έγινε η επιλογή η απάντησή της ήταν δημοκρατικότατη: Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ…

Το καλύτερο το κρατάμε για το τέλος: Η κυρία Παρίση έδωσε προθεσμία στις συναδέλφους προθεσμία ως σήμερα να υπογράψουν τις απολύσεις διαφορετικά…θα τις απολύσει…συγνώμη θα στείλει την απόλυση με δικαστικό επιμελητή στο σπίτι τους.

Οι εργαζόμενοι υποψιάζονται ότι στη θέση τους θα χρησιμοποιηθούν συνάδελφοι από την εφημερίδα Πρώτο Θέμα με επιμίσθιο, «μοντέλο» δοκιμασμένο στον ΔΟΛ..

Απολύσεις στον CITY FM και νυν ΒΗΜΑ FM

Το σχέδιο για απομάκρυνση όλων των παλιών εργαζόμενων στο

City πριν πουληθεί στον Ρέστη, δηλαδή στον ΔΟΛ (δες και προηγούμενη ανάρτηση) άρχισε να εφαρμόζεται με δύο απολύσεις ενώ είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες.

Τους συναδέλφους κάλεσε ο Ν. Θρασυβούλου (ο Πολίτης προσπαθεί να μην χρεωθεί ο ίδιος τις απολύσεις) και τους πρότεινε 2 μισθούς μπόνους και απόλυση ή αν αρνηθούν θα απολυθούν χωρίς το μπόνους.

Το ξεκαθάρισμα ήταν αναμενόμενο και μέσα στον ΔΟΛ όλοι το γνώριζαν και το συζητούσαν μεταξύ τους ότι το μοντέλο που έχει επιλεγεί είναι αυτό του TOP FM. Δηλαδή συνεργασίες από τους εργαζόμενους στα άλλα μέσα του συγκροτήματος με ένα επιμίσθιο (μικρό για τους μικρούς κάπως μεγαλύτερο για τους ημέτερους) ή χωρίς αμοιβή, σαν «υποχρέωση» της δουλειάς τους στο ρεπορτάζ… Άλλωστε το ομολογούσαν και τα στελέχη (όχι μ΄αυτά τα λόγια, πιο κομψά) ακόμη και ο διευθυντής του σταθμού Γιάννης Πολίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς