2 Δεκ 2009

Πρόστιμο του ΕΣΡ γιατί ο βιασμός παρουσιάστηκε ως "πικάντικη ιστορία"

Με πρόστιμα συνολικού ύψους 130.000 ευρώ φιλοδώρησε χθες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης τέσσερις τηλεοπτικούς σταθμούς.


---Με τη μερίδα του λέοντος στα πρόστιμα τιμωρήθηκε αυτή τη φορά το ΜΕΓΚΑ. Στο κανάλι επιβλήθηκε πρόστιμο 50.000 ευρώ για απαξιωτική συμπεριφορά έναντι του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη κατά την προεκλογική περίοδο στην εκπομπή «ΜΕΓΚΑ Σαββατοκύριακο» των Ιορδάνη Χασαπόπουλου και Μανώλη Αναγνωστάκη. Μειοψήφησαν τα μέλη του ΕΣΡ Εύη Δεμίρη και Γιάννης Παπακώστας που πρότειναν 100.000 ευρώ.

---Πρόστιμο 30.000 ευρώ επιβλήθηκε στο «Κανάλι 10» (Αττικής) για υπέρβαση στο χρόνο τηλεπωλήσεων και έλλειψη της προβλεπόμενης σήμανσης. Υψηλότερο πρόστιμο (40.000 ευρώ) πρότειναν τα μέλη της Ανεξάρτητης Αρχής Εύη Δεμίρη, Γιάννης Παπακώστας και Ιριδα Αυδή.

---Με 30.000 ευρώ τιμωρήθηκε και το «Σπορ TV» (Αττικής), καθώς διαπιστώθηκαν υπερβάσεις στις λεγόμενες σφήνες τηλεπωλήσεων αλλά και στη διάρκειά τους. Ο Γ. Παπακώστας πρότεινε 40.000 ευρώ.


---Με πρόστιμο 20.000 ευρώ τιμωρήθηκε και το «Star» για την «Πρωινή Μελέτη» της Ελεονώρας Μελέτη, καθώς διαπιστώθηκε έλλειψη σοβαρότητας και αισθήματος ευθύνης κατά την παρουσίαση θέματος το οποίο αφορούσε βιασμό και κακοποίηση ζευγαριού και παρουσιάστηκε ως «πικάντικη ιστορία». Μειοψήφησαν ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ Νέστωρ Κουράκης και το μέλος Κώστας Τσουράκης που πρότειναν σύσταση.


---Σύσταση επιβλήθηκε στον «Σκάι TV» για παραβίαση της πολιτικής πολυφωνίας την προεκλογική περίοδο. Ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης εξήγησε ότι όντως υπήρξε χαμηλή ποσοστιαία προβολή σε ΚΚΕ (2,5%) και ΛΑΟΣ (1,6%), όμως πρόσθεσε ότι το κανάλι... ισορρόπησε τα πράγματα με τη φιλοξενία εκπροσώπων και των δύο αυτών κομμάτων. Διαφώνησαν πάντως τα μέλη του ΕΣΡ Εύη Δεμίρη, Γιάννης Παπακώστας και Ιριδα Αυδή που πρότειναν πρόστιμο 20.000 ευρώ.


---Το ΕΣΡ αποφάσισε την οριστική διακοπή μετάδοσης του τηλεπαιχνιδιού «Call 4 cash» και από το «Πέλλα TV», καθώς έχει καταλήξει ότι η συγκεκριμένη παραγωγή παραπλανά το κοινό.
Πηγή: Ελευθεροτυπία ΣΩ.ΜΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς