20 Ιουλ 2010

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ


Με επείγον μήνυμά της η εκπρόσωπος των δημοσιογράφων στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ενημέρωσε αργά σήμερα το απόγευμα ότι στην εφημερίδα Εθνος η διεύθυνση απολύει δημοσιογράφους. Η Ιωάννα Ηλιάδη αναφέρει:

"Πριν λίγο πληροφορήθηκα την απόλυση τεσσάρων μελών της ΕΣΗΕΑ, από το ΕΘΝΟΣ τα οποία εργάζονταν ως συντάκτες των ενθέτων της εφημερίδας, αλλά και στο καθημερινό ΕΘΝΟΣ. Η αιτία των απολύσεων σύμφωνα με τη διεύθυνση της εφημερίδας είναι η απόφασή της για κατάργηση των ενθέτων λόγω της οικονομικής κρίσης.

Συγκεκριμένα απολύονται οι παρακάτω συνάδελφοι:
1.Τάνια (Διονυσία) Μαρκουτσά- ΜΕΛΟΣ ΕΣΗΕΑ-Αρχισυντάκτρια Ειδικών Εκδόσεων-στήλη Σύγχρονη Ζωή στο καθημερινό Εθνος, Σύνταξη, επιμέλει Εθνος on line (πρόσληψη Σεπτέμβριος 2002)
2.Ηλιάννα Πλατή- σύνταξη στις ταξιδιωτικές εκδόσεις του Γιάννη Ντρενογιάννη και στις Ειδικές εκδόσεις (πρόσληψη Ιούλιος 2008)
3.Κλέλια Γιαρίμογλου-ΜΕΛΟΣ ΕΣΗΕΑ-Σύνταξη κι επιμέλεια Ειδικών εκδόσεων, σύνταξη και ελεύθερο ρεπορτάζ Ιντερνετ, στήλη Σύγχρονη Ζωή στο καθημερινό Εθνος (πρόσληψη Φεβρουάριος 2003)
4.Ειρήνη Μιχαλούδη-ΜΕΛΟΣ ΕΣΗΕΑ-Ελεύθερο ρεπορτάζ Εθνος, Ειδικές εκδόσεις, ελεύθερο ρεπορτάζ Ιντερνετ (Μάιος 2005)

Στην τελευταία γενική μας συνέλευση οι συντάκτες του ΕΘΝΟΥΣ είχαμε προειδοποιήσει ότι δεν θα δεχθούμε καμία απόλυση συναδέλφου, ειδικά όσων δεν έχουν άλλη δουλειά και αμείβονται με το βασικό μισθό.

Καλώ το σωματείο μας να αποτρέψει με κάθε μέσο τις απολύσεις. Για τον λόγο αυτό σας καλώ την Τετάρτη 21 Ιουλίου στις 16:00 να λάβετε μέρος στην Γενική Συνέλευση των Συντακτών του ΕΘΝΟΥΣ.
Ιωάννα Ηλιάδη
Εκπρόσωπος των συντακτών ΕΘΝΟΥΣ και ΕΘΝΟΥΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς