17 Οκτ 2010

Παρατείνεται η αγωνία για τους συμβασιούχους στην ΕΡΤ- οργιάζουν οι φήμες για «λίστες»




Για άλλη μία εβδομάδα φαίνεται να παρατείνεται η αγωνία όσων περιμένουν την προκήρυξη των 700 θέσεων για συμβασιούχους με 8μηνες συμβάσεις στην ΕΡΤ παρά τις προσπάθειες για επίσπευση της διαδικασίας ο οποία διαρκεί ήδη τρεις μήνες.

Μέχρι τώρα η αιτία της καθυστέρησης αποδιδόταν, ανεπίσημα, στην ολοκλήρωση της διαδικασίας καθορισμού των αρμοδιοτήτων των υπουργών και σε «μελέτη» των προϋποθέσεων που θα έμπαιναν στην προκήρυξη. Παρά την τόση «μελέτη» όμως μάλλον ούτε αυτό έγινε σωστά και, όπως λένε κάποιοι μέσα από το υπουργείο, υπάρχουν λάθη και ουσιώδεις παραλείψεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα κριτήρια που είχαν γίνει γνωστά (εμπειρία σε ΜΜΕ, προϋπηρεσία στο χώρο, πτυχία κ.λ.π.) παραμένουν, χωρίς να δίνεται μεγαλύτερο βάρος στην προϋπηρεσία στην ΕΡΤ- και επομένως δεν δίνεται μόριο προτεραιότητας σε όσους είχαν συμβάσεις στη δημόσια τηλεόραση . Από την διοίκηση της ΕΡΤ αλλά και το αρμόδιο υπουργείο υπογραμμίζεται σε κάθε ευκαιρία ότι θα ισχύει απαρέγκλιτα το ασυμβίβαστο που σημαίνει ότι όσοι εργάζονται ήδη σε άλλο τηλεοπτικό η ραδιοφωνικό σταθμό, σε τηλεοπτικό περιοδικό η σε σάιτ (όλα δηλαδή τα Μέσα που διαθέτει η ΕΡΤ) θα αποκλείεται. Ήδη ο «προεδρεύων» στην ΕΡΤ Θανάσης Παπαγεωργίου έχει δώσει εντολή να γίνει έλεγχος τυχόν παράλληλης απασχόλησης των εργαζόμενων με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου.

Η μεγάλη καθυστέρηση διενέργειας του διαγωνισμού έχει δημιουργήσει καχυποψία για ενδεχόμενα «μαγειρέματα» ενώ κάποιοι επιμένουν ότι ήδη κυκλοφορούν «λίστες» όχι μόνο στην ΕΡΤ αλλά και σε κάποια υπουργικά γραφεία στα οποία φαίνεται να απευθύνονται ενδιαφερόμενοι βουλευτές…
Πάντως, όλοι είναι σίγουροι ότι οι νέοι συμβασιούχοι θα είναι στις θέσεις τους το πολύ ως τις αρχές Ιανουαρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς