17 Οκτ 2010

Έτοιμη η προκήρυξη για τους συμβασιούχους


"Η προκήρυξη (για την πρόσληψη συμβασιούχων) βρίσκεται ήδη στα χέρια της διοίκησης της ΕΡΤ και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα δημοσιευτεί σε δύο εφημερίδες προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία. "


Αυτό δηλώνει στο σημερινό "Κυριακάτικο Βήμα" ο υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για τα ΜΜΕ Τηλέμαχος Χυτήρης προσθέτοντας οτι "η προκήρυξη αφορά τις θέσεις που δεν υπάγονται στη διαδικασία του ΑΣΕΠ, περίπου 461 δημοσιογράφους και καλλιτεχνικές ειδικότητες".

Στο ίδιο ρεπορτάζ ο κ. Θ. Παπαγεωργίου, μέλος του ΔΣ της εταιρείας που εκτελεί χρέη προέδρου, διαβεβαιώνει ότι θα ισχύσουν οι περιορισμοί για τους δημοσιογράφους που δεν θα πρέπει να εργάζονται σε ανταγωνιστικό μέσο, εκτός και αν εργάζονται σε εφημερίδες με ειδική άδεια, κατ΄ εφαρμογήν του νόμου. Επίσης μας πληροφορεί ότι «οι προκηρύξεις θα δημοσιευτούν στις εφημερίδες “Τα Νέα” και “Καθημερινή” και μάλλον θα ακολουθούν το μοντέλο “κατά ειδικότητα και μέσο”». Με λίγα λόγια, αν τα πράγματα ακολουθήσουν τους ως σήμερα ρυθμούς, μπορεί και να κάνουμε Χριστούγεννα χωρίς συμβασιούχους και χωρίς ενημερωτικές εκπομπές στην ΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς