18 Οκτ 2010

ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ Ο ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Στη διαδικασία του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα, που αφορά στην ελεγχόµενη πτώχευση ζήτησε να υπαχθεί με αίτησή του ο εκδότης της «Απογευματινής» Κ. Σαραντόπουλος αδυνατώντας να αντιμετωπίσει τα χρέη του.

Πρόκειται για μία διαδικασία σύμφωνα με την οποία ειδικός μεσολαβητής που ορίζεται από το δικαστήριο (μέσα από κατάλογο εμειρογνωμώνων) ελέγχει όλα τα χρέη και αναλαμβάνει την «συνδιαλλαγή» με τους πιστωτές προκειμένου να βρεθεί τρόπος μείωσης του χρέους ή ρύθμισης καταβολής τους προκειμένου να αποφευχθεί η πτώχευση.

Αν αυτή η προσπάθεια αποτύχει (και αυτό συμβαίνει συνήθως καθώς είναι απαραίτητο να συμφωνήσουν όλοι οι πιστωτές) τότε ο μόνος δρόμος είναι η πτώχευση.

Ο ίδιος ο Σαραντόπουλος δήλωσε στην εκπρόσωπο των συντακτών στο Μικτό Συμβούλιο Β. Σαμαρά, ότι «προέβη σε αυτή την κίνηση, όχι µόνο διότι δεν έγινε δεκτή η αίτηση του για δάνειο, αλλά και ενόψει του δικαστηρίου αύριο για τα ασφαλιστικά µμέτρα που έχουν καταθέσει οι εργαζόµενοι». Δηλαδή ουσιαστικά για να µην πληρώσει.
Με ακόμη μεγαλύτερο θράσος (από πού το αντλεί άραγε; ) δήλωσε: «Δεν πρόκειται να πληρώσω τα δεδουλευµένα στους εργαζόµενους, και όταν µπει διαχειριστής ή όταν βρεθεί αγοραστή, τότε αυτός να σας δώσει τα λεφτά σας».
Κατόπιν της δραµατικής αυτής εξέλιξης, οι εργαζόµενοι θα πραγµατοποιήσουν συνέλευση σήµερα στις 6 το απόγευµα,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς