2 Δεκ 2010

Τραμπούκικη εργοδοτική συμπεριφορά στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθλητικά Νέα 98.7

Και στη Θεσσαλονίκη, το καθεστώτος της εργοδοτικής ασυδοσίας (συνεχής καθυστέρηση μισθοδοσίας, καταστρατήγηση ωραρίου, άθλιες συνθήκες, μαύρη και ανασφάλιστη εργασία)ξεπέρασε κάθε όριο εκφοβισμού των εργαζόμενων για να μήν τολμούν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους.
Οπως καταγγέλλει η Ενωση των τεχνικων ραδιοφωνίας της Θεσσαλονίκης (ΕΤΕΡΜΘ):
Χθές Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου 2010 και λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η τετράωρη Στάση Εργασίας που είχε κηρύξει το Σωματείο στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Αθλητικά Νέα 98.7, οι υπεύθυνοι του Σκόρδας Λάμπρος και Τάτσικας Δημήτριος – Διευθυντής της εφημερίδας Αθλητικά Νέα, σε μια προσπάθεια να αντιστρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΗΣΑΝ !!! εναντίον του Προέδρου της ΕΤΕΡΜΘ κ. Χατζηγεωργίου Κωνσταντίνου και Β’ Γραμματέα, κ. Στεφανίδη Κοσμά.
Ο κ. Σκόρδας, με σκοπό να καταστείλει την απεργιακή κινητοποίηση, απείλησε με υποβολή μήνυσης κατά του Ηχολήπτη που εργαζόταν εκείνη τη στιγμή νόμιμα, έτσι ώστε να τον αναγκάσει να βγει από τον εργασιακό του χώρο και να επιβάλλει στη θέση του (ως ηχολήπτη) κάποιον παραγωγό, κάτι που φυσικά απαγορεύεται από τη ΣΣΕ.
Είναι φανερό ότι η παντελώς ψευδής και αβάσιμη έγκληση του κ. Σκόρδα, για δήθεν διατάραξη οικιακής ειρήνης, ήταν κίνηση απελπισίας στην προσπάθειά του να αντιστρέψει την εις βάρος του κατάσταση.

Το αποτέλεσμα όλης αυτής της κατάστασης, ήταν να καταφθάσουν Αστυνομικοί στον εν λόγω ραδιοσταθμό και να οδηγήσουν στο Αστυνομικό Τμήμα Δωδεκανήσου όλους τους εμπλεκόμενους.

Ο κ. Σκόρδας, βλέποντας την άμεση κινητοποίηση όλων των εκπροσώπων των Ενώσεων των ΜΜΕ, της ΓΣΕΕ, του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και των μελών της ΕΤΕΡΜΘ, ζήτησε να αποσυρθούν οι μηνύσεις και από τις δυο πλευρές και να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010, στις 7 το απόγευμα, ούτως ώστε να συζητηθούν τα αιτήματα της Απεργιακής κινητοποίησης των Τεχνικών Ραδιοφώνου".
Σε ανακοίνωση συμπαράστασης που εξέδωσε και το ΔΣ της ΕΤΕΡ καταδικάζει την τραμπούκικη εργοδοτική συμπεριφορά και τονίζει:" Δικαιούμαστε να μιλάμε για έλλειμμα δημοκρατίας στη χώρα, όταν επιτρέπονται από την Πολιτεία τέτοιες συμπεριφορές των εργοδοτών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς