1 Δεκ 2010

Η λαοθάλασσα των εργαζόμενων στα ΜΜΕ απάντησε σε κυβέρνηση και εργοδοσία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Της Ενωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας

Η χθεσινή λαοθάλασσα των εργαζομένων στα ΜΜΕ στην πορεία την μέρα της απεργίας μας απαντά στην εντεινόμενη επιθετικότητα των εργοδοτών και των κυβερνώντων. Τα συνθήματα για γενική και διαρκή απεργία δείχνουν τον δρόμο της διεκδίκησης των εργαζομένων μαζί με τις Ενώσεις τους και πραγματικά οδηγεί στην τελική αναμέτρηση με αυτούς που προωθούν την υποταγή στην αντεργατική κυβερνητική στάση και με τον σκληρό εργοδοτικό πυρήνα που ζητά αποδόμηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και κάθε έννοιας κοινωνικής δικαιοσύνης.

Η ΕΤΕΡ πιστή στην διασωματειακή συνεργασία ως μόνου δρόμου διεκδίκηση και προάσπισης των δικαιωμάτων μας, στην σημερινή συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ (όπως αποφασίστηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση της Συντονιστικής), θα προτείνουμε την κλιμάκωση του αγώνα μέχρι τη τελική οπισθοχώρηση κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Η «κρίση» τους δεν θα γίνει εφαλτήριο απορρύθμισης των εργατικών κατακτήσεων. Η ανεργία και η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία που μας ετοιμάζουν κυβέρνηση και εργοδοσία ως δώρα για τις γιορτές των Χριστουγέννων θα κάνουμε τα πάντα για να τους γίνει μπούμερανγκ.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να στηρίξουν κάθε μαχόμενο συνδικαλιστή του κλάδου. Να απομονώσουν τα ποικιλόχρωμα παπαγαλάκια κυβέρνησης και εργοδοσίας και πάνω από όλα να μην δωρεοδοτούν τις Ενώσεις μας σε κανέναν. Οι Ομοσπονδίες και οι Ενώσεις είναι εργατική κατάκτηση και δημιούργημα. Η προάσπιση της ύπαρξης τους και της λειτουργίας τους είναι εργατική υποχρέωση.

Καλούμε τον κάθε εργαζόμενο να σταθεί και να προασπισθεί την λειτουργία Ομοσπονδιών, Ενώσεων και της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ.

Καλούμε τον κάθε εργαζόμενο στα ΜΜΕ να μην υπογράφει την αποδόμηση των ΣΣΕ και της εργατικής Νομοθεσίας κάνοντας φθηνότερο τον μισθό του και βάζοντας σε περιπέτεια την εργασιακή του υπόσταση.
Η απάντησή μας θα είναι σφοδρότερη και μαζικότερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς