1 Δεκ 2010

Εκεχειρία στον ΔΟΛ- παγώνουν απολύσεις και απεργία για συζήτηση

Μετά από μία δραματική συνέλευση οι εργαζόμένοι στο ΒΗΜΑ αλλά και δεκάδες συνάδελφοί τους από άλλα Μέσα συγκεντρώνονται μπροστά στην είσοδο του ΔΟΛ στην Μιχαλακοπούλου με πανώ και διαδηλώνουν με αγανάκτηση για τις απολύσεις δημοσιογράφων που ήρθαν να προστεθούν στις απολύσεις του διοικητικού προσωπικού.

Μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ μιλούν στους συγκεντρωμένους και μετά ανεβαίνουν σε συνέλευση στα ΝΕΑ προκειμένου να ζητήσουν από τους εργαζόμενους στην εφημερίδα (που έχουν ήδη βγάλει ψήφισμα) να δείξουν την έμπρακτη συμπαράστασή τους. Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων στα ΝΕΑ είναι αλληλέγγυα (εκτός από τους ελάχιστους συνήθεις… αντιρρησίες που ρωτούν ...«γιατί κήρυξαν απεργία που θα βγει παράνομη!!!). Στη διάρκεια της συνέλευσης ο Σταύρος Ψυχάρης ζητάει συνάντηση με το ΔΣ . Επακολουθεί συζήτηση και διαπραγματεύσεις αποτέλεσμα των οποίων είναι μία συμφωνία εβδομαδιαίας εκεχειρίας. Ο Ψυχάρης συμφωνεί να μην προχωρήσει στις απολύσεις και το Σωματείο να μην προχωρήσει στην απεργία ώστε να συζητηθούν λύσεις αντιμετώπισης του προβλήματος.
Αργά το βράδυ από την ΕΣΗΕΑ εκδίδεται ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι:
--Η ΕΣΗΕΑ αναστέλλει την 48ωρη απεργία που είχε κηρύξει από τις 9.00 το πρωί της Πέμπτης 2 Δεκεμβρίου 2010 έως τις 9.00 το πρωί του Σαββάτου, και
--Η εργοδοσία δεν θα επιδώσει τις απολύσεις των συντακτών ενόψει της συζήτησης που αποφασίστηκε να γίνει, για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς