10 Φεβ 2011

Συμβολική κατάληψη στην ΕΣΗΕΑ για την προφυλάκιση της 27χρονης Γερμανίδας Φέι Μέγερ

Συμβολική κατάληψη στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ πραγματοποίησαν, από τις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης έως λίγο μετά τις 8 το βράδυ, νεαροί οι οποίοι δηλώνουν αλληλέγγυοι στην 27χρονη Γερμανίδα, Φέι Μέγιερ.

Οι καταληψίες είχαν ως βασικό αίτημα την άμεση απελευθέρωση της Μέγιερ και όλων των πολιτικών κρατουμένων.Μεταξύ άλλων, στο κείμενο που έδωσαν στη δημοσιότητα καταγγέλλουν το ρόλο των ΜΜΕ, ενώ καταφέρονται ονομαστικά και σε δημοσιογράφους. Επίσης, επικρίνουν το δικαστικό σύστημα, καθώς και τη λειτουργία του αστυνομικού σώματος και εκφράζουν τη συμπαράστασή τους προς τους πολιτικούς κρατούμενους, όπως αναφέρουν, που κατηγορούνται για συμμετοχή στη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Καταλήγοντας, κάνουν ιδιαίτερη αναφορά για τις αυτοοργανωμένες κινήσεις «δεν πληρώνω - δεν πληρώνω», τις λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές και όλες τις «δυναμικές κινήσεις ανυπακοής».

Οι συνήγοροι της 27χρονης χαρακτήρισαν «μνημείο έλλειψης αιτιολογίας» το βούλευμα για την προφυλάκιση της εντολέως τους και επανέλαβαν ότι σε ολόκληρη τη δικογραφία η μόνη αναφορά στη Μάγερ είναι ότι πήγε για ποτό με έναν από τους συγκατηγορουμένους της. Σημείωσαν, δε, πως Γερμανός συνάδελφός τους, κατ' εντολή του πατέρα της 27χρονης, έχει κινήσει τη διαδικασία για αγωγή σε βάρος γερμανικής εφημερίδας, που αναπαρήγαγε «το καφκικό σενάριο για το δήθεν τρομοκρατικό της παρελθόν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς