8 Φεβ 2011

ΕΣΗΕΑ: ο Μπόμπολας υποβαθμίζει την ενημέρωση στον ΠΗΓΑΣΟ

Ασχολήθηκε, τελικά, το ΔΣ, της ΕΣΗΕΑ με τα...πολεμικά ανακονωθέντα του Μπόμπολα που όχι μόνο ενοποιεί τα αθλητικά τμήματα αλλά φτειάχνει και τίς δικές του- απαράδεκτες- εργασιακές συνθήκες. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απορρίπτει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την πρωτοφανή ενέργεια του εκδότη κ. Φώτη Μπόμπολα, ιδιοκτήτη των εφημερίδων «ΕΘΝΟΣ», «GOAL NEWS » και του ραδιοσταθμού «SENTRA FM», που επιχειρεί αποδόμηση όλων των κεκτημένων του Κλάδου για την εργασία και την αμοιβή εργασίας, εκτός των άλλων, κατά τις Κυριακές και αργίες, καθώς και την εργασία του Σαββάτου.

Με τον τρόπο αυτό η ιδιοκτησία της εταιρείας «ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.» δεν επιχειρεί μόνο ανατροπή των υφισταμένων συνθηκών, αλλά υποβαθμίζει και την έννοια της Ενημέρωσης, που μόνο η δημοσιογραφική εργασία μπορεί να εγγυηθεί. Η εργοδοσία με τις μεθοδεύσεις της αυτές επιχειρεί να καταστήσει ένα δημόσιο αγαθό σε εμπόρευμα, που υπακούει σε όρους της αγοράς και του Μνημονίου…

Το Δ.Σ. που ασχολήθηκε με το ζήτημα αυτό στη σημερινή συνεδρίασή του καλεί τους συναδέλφους να μην συναινέσουν σε τέτοιες μεθοδεύσεις.

Ανάλογες πρωτοβουλίες άλλωστε εξυφαίνονται και σε άλλα συγκροτήματα (ΔΟΛ, ΣΚΑΪ) και άλλους Εκδοτικούς Ομίλους με εταιρείες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο, γεγονός που σαφώς συνδέεται με την κωλυσιεργία των εργοδοτικών Ενώσεων των ΜΜΕ για τη σύναψη νέας ΣΣΕ, ώστε να δρομολογήσουν τετελεσμένα στα μέτρα τους.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ μαζί με όλους τους συναδέλφους δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν ανατροπή δικαιωμάτων, ελευθεριών και εργασιακών σχέσεων, επειδή η Ενημέρωση αποτελεί υπόθεση Δημοκρατίας και είναι αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών.

Ήδη, σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, συγκαλούνται συνελεύσεις των συναδέλφων για τα θέματα αυτά.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς