7 Φεβ 2011

Απάντηση εργαζόμενων σε σενάρια για τους περιφεριακούς σταθμούς της ΕΡΑ

Με αφορμή τα σενάρια που επεξεργάζονται στην ΕΡΤ και κυκλοφορούν για κλείσιμο περιφερειακών σταθμών της ΕΡΑ, εργαζόμενοι στους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς της ΕΡΑ μας ενημερώνου ότι:

Οι 19 Περιφερειακοί Ραδιοφωνικοί Σταθμοί της ΕΡΑ, που βρίσκονται σε 19 πόλεις, στο Βόλο, τη Ζάκυνθο, το Ηράκλειο, τα Ιωάννινα, την Καβάλα, την Καλαμάτα, την Κέρκυρα, την Κοζάνη, την Κομοτηνή, τη Λάρισα, τη Μυτιλήνη, την Ορεστιάδα, την Πάτρα, τον Πύργο, τη Ρόδο, τις Σέρρες, την Τρίπολη, τη Φλώρινα και τα Χανιά, οι οποίοι καλύπτουν όλη την Ελλάδα (πλην Αττικής, Στερεάς και Θεσσαλονίκης).

Οι καλυπτόμενες Περιφέρειες είναι: Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία, Ιόνιο, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη, Νότιο Αιγαίο.

Οι Περιφερειακοί Ρ/Σ ΕΡΑ παράγουν καθημερινά 12ωρο περίπου τοπικό, ενημερωτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα, και 6ωρο πρόγραμμα το Σάββατο και την Κυριακή, καλύπτοντας τους νομούς όπου βρίσκονται, ενώ μεταδίδουν τα δελτία ειδήσεων των κεντρικών προγραμμάτων της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και δικτυώνονται με αυτά όταν χρειάζεται η μετάδοση σημαντικών γεγονότων.

Οι 19 Σταθμοί της ΕΡΑ, που λειτουργούν στην ελληνική περιφέρεια με μεγάλη ιστορία και συμβολή στις τοπικές κοινωνίες, συνδράμουν στα κεντρικά προγράμματα της ΕΡΤ. Με αμεσότητα και εγκυρότητα οι δημοσιογράφοι των σταθμών, λειτουργούν και ως ανταποκριτές τους, σε ότι μικρό ή μεγάλο συμβαίνει στους Νομούς της Περιφέρειας. Σε όλες τις δύσκολες στιγμές και τις δοκιμασίες -των περιοχών που εκπέμπουν- από τις καιρικές συνθήκες και τα ακραία καιρικά φαινόμενα, άλλες θεομηνίες και πυρκαγιές, όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας τους, παίζουν άμεσο και πρωτεύοντα ρόλο στην ενημέρωση σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο (με ανταποκρίσεις). Επίσης, καλύπτουν ειδησεογραφικά την ιστοσελίδα της ΕΡΤ με αμεσότητα για ότι συμβαίνει στις περιφέρειες.

Με δεδομένη την ιδιαιτερότητα των Περιφερειακών Σταθμών της ΕΡΑ και του σημαντικού έργου που προσφέρουν στις τοπικές κοινωνίες, όχι μόνο στον ενημερωτικό τομέα, ιδιαίτερα σε αυτήν τη δύσκολη για τη χώρα περίοδο, η παύση της λειτουργίας τους δεν μπορεί να καλυφθεί από άλλους όμορων νομών -λόγω περιορισμένης εμβέλειας- ή από τα κεντρικά προγράμματα της ΕΡΤ. Και βέβαια δεν πρέπει να παραγνωρίζεται το έργο τους και να διαφεύγει ότι αποτελούν την έγκυρη και την υπεύθυνη φωνή στο πλήθος των ιδιωτικών σταθμών που νόμιμα ή παράνομα έχουν κατακλύσει τα ερτζιανά.

Πέραν τούτων, το κλείσιμο των όποιων Περιφερειακών Σταθμών της ΕΡΤ, θα προσφέρει ψιχία στην εξοικονόμηση πόρων, ενώ θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο. Θεωρούμε, ότι οι Ρ/Σ της ΕΡΑ, των οποίων σχεδιάζεται το κλείσιμο, γίνονται το εξιλαστήριο θύμα, προκειμένου να εμφανιστεί ως εικόνα περικοπών των εξόδων της ΕΡΤ, αν και υπάρχουν δεκάδες άλλοι τρόποι ουσιαστικής μείωσης των δαπανών, χωρίς «εντυπωσιασμούς», καθώς με απλή αριθμητική είναι φανερό ότι μια τέτοια ενέργεια γίνεται για το θεαθήναι.

Γι’ αυτό, ζητάμε στήριξή προκειμένου να μην κλείσει κανένας από τους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς της ΕΡΑ -που έχουν καταξιωθεί στις τοπικές κοινωνίες κι έχουν συμβάλει στην έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση των ακροατών και τηλεθεατών της ΕΡΤ- και να συνεχίσουν να εκπέμπουν.
Οι Εργαζόμενοι στους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς της ΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς