3 Ιουν 2011

Ομαδική εικαστική έκθεση «ΣΠΙΤΙ» από το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ




100 καλλιτέχνες εκθέτουν έργα τους με θέμα το «ΣΠΙΤΙ»


Το πρόγραμμα απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, στο πλαίσιο του εορτασμού των 20 χρόνων λειτουργίας του, διοργανώνει την ομαδική εικαστική έκθεση «ΣΠΙΤΙ», στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, αίθουσα «Κωστής Παλαμάς». Τα εγκαίνια της δωρεάν και ανοιχτής για όλο το κοινό έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 8 Ιουνίου, ώρα 20.30 και η διάρκειά της είναι μέχρι τις 19 Ιουνίου. Ώρες λειτουργίας της έκθεσης : 12.00-21.00

Ακαδημαϊκοί, καταξιωμένοι καλλιτέχνες ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ και προσέφεραν στην έκθεση το δικό τους εικαστικό έργο με θέμα το «ΣΠΙΤΙ».

Το θέμα της έκθεσης περικλείει ένα βαθύτερο συμβολισμό και παραπέμπει στη φιλοσοφία της Κοινότητας του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ. Η θεραπευτική Κοινότητα– χώρος ασφάλειας, εμπιστοσύνης, φροντίδας, αγάπης, ελπίδας και δύναμης- αποτελεί το «ΣΠΙΤΙ» που σηματοδοτεί την αλλαγή και το πέρασμα από τα ναρκωτικά στη ζωή.

Το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ αξιοποιεί την τέχνη στη θεραπευτική του πρόταση και προσκαλεί καλλιτέχνες να συμμετέχουν στα 20 χρόνια ζωής και λειτουργίας της Διάβασης δημιουργώντας και δωρίζοντας έργο τους εμπνευσμένο από την έννοια του σπιτιού.
Το σπίτι ως σύμβολο στέγασης, φιλοξενίας, σταθερότητας, ασφάλειας αποτελεί δίαυλο επικοινωνίας και ενίσχυσης ανάμεσα στο έργο του θεραπευτικού προγράμματος και του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς