2 Ιουν 2011

Πρώτη νίκη "κομμένου" συμβασιούχου κατά της ΕΡΤ




Πρώτη νίκη «κομμένου» από την ΕΡΤ συμβασιούχου δημοσιογράφου. Συνάδελφος, από το αθλητικό τμήμα, πρώην συμβασιούχος της ΕΡΤ, που απορρίφθηκε από τον γνωστό διαγωνισμό ΣΟΧ..., στις 30 Μαΐου κέρδισε τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα.
Ο δημοσιογράφος Άκης Δημακός, πρώην συμβασιούχος της ΕΡΤ από το αθλητικό τμήμα κόπηκε από τον πρόσφατο διαγωνισμό για την πρόσληψη δημοσιογράφων αν και εργαζόταν στη δημόσια ραδιοτηλεόραση από το …1993.


Ο συνάδελφος προσέφυγε στη δικαιοσύνη και στις 30 Μαΐου το δικαστήριο αποφάσισε ότι δέχεται την προσφυγή του με το επιχείρημα ότι ο διαγωνισμός θα έπρεπε να είχε γίνει μέσω του ΑΣΕΠ. Την 1 Ιουνίου πήρε αναβολή από τα κυρίως ασφαλιστικά, με ισχύ την απόφαση των προσωρινών από 31.05.2011.
Εκδόθηκε προσωρινή διαταγή στην οποία ορίζεται ότι ο δημοσιογράφος, μέχρι την κύρια εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στις 21 Νοεμβρίου 2011, θα πρέπει να εργάζεται στην ΕΡΤ.


Η απόφαση ήδη κοινοποιήθηκε στην διοίκηση της ΕΡΤ η οποία και είναι υποχρεωμένη να τον εντάξει στο δυναμικό της. Η απόφαση θεωρείται πως ανοίγει την πόρτα και για άλλους «κομμένους» του περιβόητου διαγωνισμού.


Πέρα από εκτιμήσεις και προεκτάσεις αυτής της απόφασης, οφείλουμε να της δώσουμε την δέουσα προσοχή για όλα εκείνα που θα συμβούν από εδώ και πέρα στο Ραδιομέγαρο. Ειδικά μετά από δηλώσεις για αναδιάρθρωση, διαψεύσεις για συρρίκνωση κτλ.


Αυτή είναι η είδηση, πίσω από την οποία, όμως, υπάρχει πολύ παρασκήνιο. Το ιστολόγιο maxomenidimosiografia έχει παρακολουθήσει από κοντά με πολλές αναρτήσεις το θέμα των συμβασιούχων αλλά και των άλλων εργαζόμενων της ΕΡΤ και θα συνεχίσει. Σύντομα, πολλά περισσότερα και πολύ σημαντικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς