31 Μαΐ 2011

ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Να ‘μαστε πάλι εδώ… ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
Οι «Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι» επέλεξαν να κατέβουν στη «μάχη» χωρίς κόμματα, χωρίς πολυτελείς αφίσες, χωρίς μηχανισμούς να τους στηρίζουν (φανερά η υπόγεια), χωρίς SMS, χωρίς τραπεζάκια και χαιρετούρες στην είσοδο, χωρίς φυλλάδια… Και κυρίως χωρίς βρώμικες συναλλαγές και ξεπουλήματα.

Είχαμε την εμπιστοσύνη των συναδέλφων και μαζί τους κερδίσαμε μια έδρα στο ΔΣ, κόντρα σε οργανωμένα συστήματα, που χρησιμοποίησαν ακόμη και αθέμιτα μέσα στην προεκλογική διαμάχη. Ευχαριστούμε όσους μας ψήφισαν και περιμένουμε από αυτούς συμμετοχή. Τόσο στην παράταξη όσο και στους χώρους δουλειάς. Εκεί κυρίως θα γίνουν οι επόμενες μάχες. Είμαστε μια ανοικτή παράταξη και θα μείνουμε έτσι. Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές για όποιον η όποια συνάδελφο αισθάνεται «μαχόμενος» και θέλει να αντισταθεί στην κατεδάφιση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Πιστεύουμε ότι πρέπει να συγκροτηθεί προεδρείο στην ΕΣΗΕΑ όσο το δυνατόν συντομότερα. Οι εργοδότες δεν θα περιμένουν πότε «θα τα βρούμε» αλλά θα εκμεταλλευτούν τα κενά μας για να ολοκληρώσουν το σχέδιο αποδόμησης των δικαιωμάτων μας. Άλλωστε… συμμετείχαν στις εκλογές μας, εμφανίζοντας σε ψηφοδέλτια νεόκοπους «συνδικαλιστές», αυτούς που στους χώρους εργασίας τους ήσαν αντίθετοι στην ίδια την ύπαρξη της Ένωσης!

Εμείς θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, όπως πάντα, για να συγκροτηθεί προεδρείο άμεσα. Αλλά υπάρχουν αρχές που δεν θα προδώσουμε. Θα δώσουμε τη μοναδική ψήφο που έχουμε στο ΔΣ στα πρόσωπα που θα συμφωνήσουν στα βασικά και αδιαπραγμάτευτα θέματα του κλάδου και δεν θα κυνηγήσουν απλώς την καρέκλα για αλλότρια συμφέροντα.

Ως «βασικά και αδιαπραγμάτευτα» ζητήματα, στα οποία όλοι πρέπει να δεσμευτούμε, θεωρούμε τα εξής:
1. Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Χωρίς εκπτώσεις και με πραγματική διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
2. Υπεράσπιση των ασφαλιστικών μας Ταμείων.
3. Υπεράσπιση (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ και όχι με λόγια) των απολυόμενων, απλήρωτων, απειλούμενων συναδέλφων μας, ανεξάρτητα από παραταξιακές μικροπολιτικές.
4. Αντιμετώπιση του καυτού θέματος της ανεργίας με πρακτικές λύσεις και όχι με ευχολόγια, ούτε με «μαυρογυαλούρικα» μπαλώματα. Κάλυψη θέσεων από τη λίστα ανέργων.
5. Ρύθμιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων δημοσιογράφων στα σάιτ και εγγραφή τους στην ΕΣΗΕΑ.
6. Τήρηση και υπεράσπιση της δεοντολογίας με πρακτικά μέτρα. Εφαρμογή ασυμβίβαστου για διπλές θέσεις σε ΜΜΕ και Γραφεία Τύπου.
7. Εκκαθάριση μητρώου.
8. Συνεργασία με τα αδελφά Σωματεία για τους κοινούς στόχους

Θα ψηφίσουμε ένα προεδρείο που δεσμεύεται στα παραπάνω και θα πολεμήσουμε οποιονδήποτε τα απορρίπτει στην πράξη. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την ΕΣΗΕΑ που χρειαζόμαστε και την ουσιαστική συμμετοχή όλων των συναδέλφων μας στην Ένωση.

Δεσμευόμαστε απέναντι στους συναδέλφους μας ότι οι θέσεις και η στάση μας απέναντι σε όλα αυτά τα θέματα θα είναι απόλυτα διαφανής και γνωστή σε όλους. Το ίδιο, όμως, θα κάνουμε και για τη στάση όλων των άλλων μέσα στο ΔΣ.

Για να μην επαναληφθεί το φαινόμενο άτομα που κρατούσαν στάση ουδετερότητας η ακόμη χειρότερα υπονόμευαν την λειτουργία του ΔΣ και του Σωματείου να κρύβονται πίσω από πέπλα σιωπής και νέφη παραπληροφόρησης.
«Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς