2 Ιουν 2011

Επιτέλους σταματήστε τίς κουβέντες και βάλτε υποψηφιότητες να τελειώνουμε



Καμία σημαντική εξέλιξη και στη σημερινή συνεδρίαση, τη 2η, για τη συγκρότηση προεδρείου στην ΕΣΗΕΑ. Στην πραγματικότητα επαναλήφθηκαν τα ίδια με χθες με μικρές διαφοροποιήσεις στις λεπτομέρειες και επιβεβαιώθηκε πλήρως το σχετικό ρεπορτάζ που αναρτήσαμε στο blog maxomenidimosiografia και στην ομάδα ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ . Αυτό που ξεκαθάρισε- για να μην κάνουν "σπέκουλα" κάποιοι- είναι ότι:


Αναλογικό προεδρείο προτείνουν επί της ουσίας (με κάποιες διαφοροποιήσεις) η Συσπείρωση, οι Δημοσιογράφοι (Χρ. Κυρίτσης, Μ. Αντωνιάδου)προσθέτοντας το αντιπροσωπευτικό για να είναι όλοι μέσα), η Συνεργασία (σήμερα ο Ράμμος είπε "δεν το προτείναμε αλλά το δεχόμαστε),και η ΚΕΔ ( με την προϋπόθεση "κόκκινων γραμμών" για "οικουμενική" όπως είπε οΤσαλαπάτης). Δηλαδή οι 4 πρώτοι με δύο έδρες κάθε μία.

Πρακτικά, λαμβάνοντας υπόψη τους πρώτους από κάθε παράταξη, αυτό σημαίνει : Πρόεδρος Τρίμης, Γεν. Γραμματέας Κυρίτσης, Ταμίας Π. Ράμμος, Α΄αντιπρόεδρος Δ. Τσαλαπάτης και Β΄αντιπρόεδρος Η. Κανέλλης. (Υπό την προυπόθεση, πάντα, ότι θα συμφωνήσουν στη σειρά και στα πρόσωπα που εκπροσωπούν κάθε παράταξη.)


Η Πρωτοβουλία (Γιάννης Αγγέλης)επανέλαβε την επιθυμία για προεδρείο παρατάξεων της αριστεράς με ιδεολογική σύγκλιση τονίζοντας ότι σύμφωνα με τους αριθμούς αυτό μπορεί να προκύψει. Σ΄αυτό αντέδρασαν: ο Ράμμος δηλώνοντας ότι δεν συμφωνεί και αφήνοντας υπονοούμενα για το ποιός είναι αριστερός και ο Τρίμης που είπε "και εμείς θα το θέλαμε αλλά δεν γίνεται" και παραδέχτηκε ότι δεν το προσπάθησαν καν…


Η Δημοκρατική μεταρρύθμιση (Ηλίας Κανέλλης) που είχε αποδεχτεί να κάνει μία προσπάθεια για συγκρότηση συμμαχικού προεδρείου (με τις δικές της προϋποθέσεις) δήλωσε ότι η πρωτοβουλία της δεν είχε αποτέλεσμα αλλά διατύπωσε την άποψη ότι δεν είναι και αδύνατο.


Και, τέλος, οι ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ζήτησαν από τις πλειοψηφούσες παρατάξεις που συμφωνούν στο αναλογικό να συναντηθούν, να συνεννοηθούν μεταξύ τους ποιος θα είναι πρόεδρος, γραμματέας κ.λπ. και να έρθουν με υποψηφιότητες για να ξεκινήσουν οι ψηφοφορίες. Και όπως τόνισε η Νανά Νταουντάκη: «Είμαστε η μικρότερη παράταξη με μία μόνο έδρα και η θέση μας δεν καθορίζει με κανένα τρόπο τις εξελίξεις για συγκρότηση. Πρίν απο μάς υπάρχουν έξη παρατάξεις απο τις οποίες οι τέσσερεις με δύο έδρες κάθε μία. Προχωρήστε σε υποψηφιότητες γιατί δεν μπορεί να συνεχίσει να κυλάει ο καιρός με κουβέντες όταν γύρω μας φουσκώνουν τα προβλήματα. Εμείς δεν πρόκειται να μπλοκαρουμε καμία εξέλιξη όποιο και αν είναι το προεδρείο. Ποτέ δεν υπονομεύσαμε ούτε πρόσωπα, ούτε το Σωματείο και το ίδιο θα κάνουμε και τώρα.»


Ας σημειωθεί ότι και σήμερα υπήρχαν παρατηρητές κατά τη συνεδρίαση, κυρίως από τον χώρο του ΠΗΓΑΣΟΥ» που αντιμετωπίζουν την απειλή των μειώσεων αλλά και της ΕΞΕΔΡΑΣ καθώς και συναδέλφους που απολύονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς