3 Ιουν 2011

Ξένιου το ανάγνωσμα... επιστολη του εκπροσώπου στο νέο ΔΣ στην ΕΣΗΕΑ



Αξιότιμοι συνάδελφοι,
Καλή σας μέρα και καλή δύναμη σε όλους.
Αντιλαμβάνομαι τη σημασία που έχει η εκλογή προεδρείου, αλλά όταν με το καλό βρείτε χρόνο, ελπίζω να ασχοληθείτε με το θέμα των εργαζομένων του ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM. Εν συντομία, θα αναφέρω πως έχουν μέχρι τώρα τα πράγματα, για να βάλω στο κλίμα και τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Στους εργαζόμενους του σταθμού, οφείλονται ποσά από το 2009, το 2010 και το τρέχον έτος, που αντιστοιχούν σε 8 με 9 μήνες κατά μέσο όρο!
Οι εργαζόμενοι είναι σε επίσχεση εργασίας από τις 14 Ιουλίου του 2010, λόγω μη τήρησης της συμφωνίας (εργαζομένων-σωματείων-Δήμου) στο υπουργείο Εργασίας της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής των Άνω Λιοσίων και του τότε Δημάρχου κ. Χρήστου Παππού.
---Ο σταθμός δεν εκπέμπει εδώ και περίπου 3 μήνες λόγω κλοπής των μηχανημάτων του πομπού στις εγκαταστάσεις της κεραίας.
---Από την αρχή του τρέχοντος έτους, τα Άνω Λιόσια (μαζί με Ζεφύρι και Χασιά) έχουν ενταχθεί στο νέο Καλλικράτειο Δήμο Φυλής, του οποίου Δήμαρχος είναι ο κ. Δημήτρης Μπουραίμης.
---Η τότε Δημοτική Αρχή των Άνω Λιοσίων του κ. Χρήστου Παππού, εκτός του ότι δεν πλήρωνε στην ώρα της τη μισθοδοσία, δεν κατέβαλε τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία (ΤΣΠΕΑΘ –ΕΔΟΕΑΠ –ΙΚΑ) που με τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα αγγίζουν πλέον τα 5 εκατομμύρια ευρώ, δεν απέδιδε το Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών στην εφορία (κοντά στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ) και δεν πλήρωσε ποτέ τις συνδρομές των μελών προς τα σωματεία (το ύψος της συγκεκριμένης οφειλής προς την ΕΣΗΕΑ πρέπει να ξεπερνά τα 19.000 ευρώ).

Η οφειλή μισθοδοσίας στους εργαζόμενους ξεπερνά τα 800.000μ ευρώ καθαρά μέχρι τώρα! Η κακοδιαχείριση και κακοδιοίκηση, της τότε Δημοτικής Αρχής των Άνω Λιοσίων, επιβεβαιώνεται και από το πόρισμα του Σώματος Ελεγκτών - Επιθεωρητών της Δημόσιας Διοίκησης, που έκανε έλεγχο στον ΞΕΝΙΟ 94,3 FM, το καλοκαίρι του 2010.Η νέα Δημοτική Αρχή του κ. Δημήτρη Μπουραίμη, δεν έχει ορίσει ακόμη πρόεδρο και διοικητικό συμβούλιο στο σταθμό, λόγω των χρεών που άφησε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Με αποτέλεσμα να παραμένει μέχρι και σήμερα πρόεδρος του ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM ο κ. Τριαντάφυλλος Χαραλαμπίδης και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Δημοτικής Αρχής, του κ. Χρήστου Παππού!
Ο κ. Μπουραίμης θυμίζω ότι έχει συναντηθεί δύο φορές με τα σωματεία, στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, ζητώντας βοήθεια για να κάνει ρυθμίσεις για τα χρέη, χωρίς ωστόσο να δεσμευτεί για χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των εργαζομένων. Παράλληλα, προετοίμαζε και τη μετατροπή της επιχείρησης σε Α.Ε., προκειμένου να μη χάσει όπως έλεγε, την άδεια του σταθμού γιατί τον θέλει, αλλά μάλλον εννοεί, χωρίς τους υπάρχοντες εργαζόμενους!
Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση σύμφωνα με το οποίο τα δημοτικά ΜΜΕ συνεχίζουν να λειτουργούν με το υφιστάμενο νομικό καθεστώς που τα διέπει μέχρι να οριστικοποιηθεί το συνολικό θεσμικό πλαίσιο λειτουργία τους, πληροφορίες ήθελαν τη Δημοτική Αρχή να μελετά την υπαγωγή του σταθμού στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Μάλλον η συγκεκριμένη υπόθεση δεν προχώρησε, τουλάχιστον για την ώρα, σύμφωνα με τις ενδείξεις που έχω μέχρι αυτή τη στιγμή.
Με τα μέχρι τώρα δεδομένα η Δημοτική Αρχή Φυλής, θα προτείνει στους εργαζόμενους μετάταξη-μεταφορά στο Δήμο, καθώς δεν φέρεται διατεθειμένη να επιχορηγεί το σταθμό, με το ποσό που απαιτείται για μισθοδοσία και λειτουργικά έξοδα.
Αντιλαμβάνεστε τη θέση στην οποία βρίσκονται οι εργαζόμενοι του σταθμού.
Σας προτείνω μαζί με τα άλλα σωματεία (ΕΤΕΡ - ΕΠΗΕΑ) να επιδιώξετε άμεσα συνάντηση με το Δήμαρχο Φυλής:
α) για να ξεκαθαρίσει τη θέση του, για το αν θέλει τον σταθμό, με τους υπάρχοντες εργαζόμενους ή όχι,
β) για το αν θα αγοράσει μηχανήματα πομπού, για να εκπέμψει επιτέλους ο σταθμός,
γ) για να δώσει χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των οφειλόμενων μισθών,
στους εργαζόμενους και φυσικά,
δ) για να δεσμευτεί ότι θα προχωρήσει σε ρυθμίσεις των οφειλών, σε ασφαλιστικά ταμεία, εφορία και σωματεία, προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει (εφόσον φυσικά τον θέλει), ο σταθμός.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, είμαι στη διάθεσή σας.

Με εκτίμηση,

ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

(εκπρόσωπος ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς