10 Ιουν 2011

Προκλητικότατη απόλυση δημοσιογράφου στον τηλεοπτικό σταθμό TVS Σερρών



Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης καταγγέλλει με αγανάκτηση την ενέργεια της εργοδοσίας του τηλεοπτικού σταθμού TVSστις Σέρρες να απολύσει την δημοσιογράφο Νάντια Δερέμπεη, επειδή αρνήθηκε να περικοπεί η αμοιβή της και να εργαστεί για ένα μήνα χωρίς να πληρωθεί!


Η απροκάλυπτη αυτή επίθεση σε στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα θα αντιμετωπιστεί άμεσα με κάθε νομικό και συνδικαλιστικό μέσο από την ΕΣΗΕΜ-Θ.Καλείται η εργοδοσία του σταθμού να ανακαλέσει αμέσως την απόλυση της συναδέλφου και να εγκαταλείψει κάθε σχέδιο περικοπών στις αμοιβές ή στις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ

Το τί ακριβώς συνέβη το διαβάζουμε στο σχετικό ρεπορτάζ του "Ασύνταχτου Τύπου":

Σε λίγο θα ζητάνε από τους εργαζόμενους να πληρώνουν για να….δουλεύουν!

Έχει καταντήσει γελοίο πια, με όλους αυτούς που θεωρούν ότι επειδή δίνουν ένα ξεροκόμματο, θα έχουν στρατιές δουλικών στα πόδια τους. Η πλέον πρόσφατη και χαρακτηριστική περίπτωση αφορά στον τηλεοπτικό σταθμό TVS Σερρών, ο οποίος ανήκει στον όμιλο ΙΤΑ με έδρα την Αθήνα και ο οποίος ειδικεύεται στην … ενέργεια και στο περιβάλλον.

Πριν από περίπου έναν χρόνο, η διεύθυνση ανάγκασε τους δημοσιογράφους να αποδεχτούν μειώσεις που έφταναν και ενδεχομένως ξεπερνούσαν τα 300 ευρώ και μάλιστα χωρίς να υπογραφεί ούτε ένα κουρελόχαρτο. Ούτε λίγο ούτε πολύ, μισθός πάνω από 900 ευρώ δύσκολα…Φέτος η διεύθυνση άρχισε και πάλι το παραμύθι ότι η εταιρεία δεν βγαίνει και ότι θα χρειαστούν και άλλες περικοπές για να μειωθούν οι ζημιές.

Έτσι, ανακοίνωσε στους εργαζόμενους (μέσω του οικονομικού διευθυντή, γιατί άλλος δεν φαίνεται να υπάρχει..) ότι θα μειωθούν οι μισθοί άλλα 100 ευρώ. Επειδή όμως, ο τύπος που το ανακοίνωσε, μάλλον ήθελε να δει το όνομα του σε κάποιο λεξικό, στην εξήγηση του λήμματος «ΤΣΙΦΛΙΚΑΣ», είπε και το εξής απίστευτο: Ότι θα χρειαστεί οι εργαζόμενοι να δουλέψουν και έναν μήνα ΤΖΑΜΠΑ!

Στην εξωφρενική αυτή απαίτηση του διευθυντή, είπε ένα μεγαλοπρεπές ΌΧΙ η συνάδελφος δημοσιογράφος Νάντια Δερέμπεη, η οποία, αφού..ζήτησε εξηγήσεις πήρε την απάντηση : «Κοπελίτσα μου έχεις απολυθεί. Μάζεψε τα πράγματα σου και φύγε και τράβα να βρεις αλλού δουλειά» . Η δημοσιογράφος απολύθηκε λοιπόν, όχι μόνο με συνοπτικές διαδικασίες, αλλά και με τον πλέον απαράδεκτο τρόπο.

Ωστόσο, σαν να μην έφταναν αυτά , οι εργαζόμενοι που δεν είναι μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ, πληροφορήθηκαν ότι η εταιρεία σκοπεύει να τους κάνει 4ώρες συμβάσεις εργασίας, ενώ όμως θα δουλεύουν κανονικά 8ωρα.

Παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστο, αν οι υπόλοιποι συνάδελφοι αποδέχτηκαν τα όσα θέλει να επιβάλλει η εταιρεία, το γεγονός είναι όμως ότι οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο κανάλι, χρειάζονται την στήριξη όλων, κόσμου και σωματείων προκειμένου να μπορέσουν να αντισταθούν στους απαράδεκτους εργοδότες τους, που τους αντιμετωπίζουν σαν σκουπίδια. Σαφώς και το θέμα δεν θα μείνει εδώ. Αν η εταιρεία δεν προχωρήσει άμεσα στην ανάκληση της παράνομης και εκδικητικής απόλυσης θα έχει να αντιμετωπίσει τον νόμο και φυσικά την οργή των εργαζομένων. Με την εταιρεία που κατέχει το κανάλι θα ασχοληθούμε άλλη φορά.Η απολυμένη συνάδελφος αποχώρησε από το γραφείο της και κατήγγειλε το περιστατικό στην ΕΣΗΕΜ-Θ η οποία και εξέδωσε ανακοίνωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς