17 Οκτ 2011

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ απεργούν αύριο Τρίτη και ενημερώνουν τίς ημέρες της γενικής απεργίας, Τετάρτη και Πέμπτη


Από τα Μέσα Ενημέρωσης ξεκινά αύριο ο χορός των απεργιακών κινητοποιήσεων, που θα κορυφωθούν με τη μεγάλη 48ωρη γενική πανελλαδική απεργία της Τετάρτης 19 και Πέμπτης 20 Οκτωβρίου. Έτσι, από τις 6 το πρωί της Τρίτης, έως την ίδια ώρα της Τετάρτης, απεργούν οι εργαζόμενοι στις εφημερίδες, τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, καθώς και στις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες.

Με απόφαση των συνδικαλιστικών ενώσεων του κλάδου, οι εργαζόμενοι στον Τύπο, θα εργαστούν κανονικά την Τετάρτη και την Πέμπτη, ώστε να ενημερωθεί η κοινή γνώμη για την μεγάλη πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση.
Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ, “κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας:


---Δεν θα μεταδοθούν δελτία ειδήσεων και καμία δημοσιογραφική και ενημερωτική εκπομπή από το εσωτερικό ή το εξωτερικό .


---Το ίδιο ισχύει και για τις ενημερωτικές-ψυχαγωγικές εκπομπές, που είναι εσωτερικές ή εξωτερικές παραγωγές της ΕΡΤ και των ιδιωτικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, καθώς και για τους συναδέλφους, που απασχολούνται σε αυτές.


---Στις περιπτώσεις αυτές δεν θα μεταδοθεί ούτε μαγνητοσκοπημένη ή ηχογραφημένη εκπομπή. Δεν θα εκδοθεί κανένα Δελτίο Τύπου και οι συντάκτες δεν θα παραστούν σε καμία συνάντηση, συνέντευξη ή briefing. Δεν θα συνταχθεί και δεν θα παραδοθεί ή χρησιμοποιηθεί από τη διεύθυνση οποιουδήποτε εντύπου, ηλεκτρονικού ή ψηφιακού Μέσου, κανένα κείμενο δημοσιογράφου δημοσιευμένο ή αδημοσίευτο.

Η ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους δημοσιογράφους σε επαγρύπνηση και κινητοποίηση για την επιτυχία της απεργίας.
Καλεί ιδιαίτερα τα διευθυντικά στελέχη των ΜΜΕ να αποφύγουν κάθε ενέργεια πίεσης πάνω σε συναδέλφους, η οποία υπονομεύει την απεργία, θυμίζοντάς τους τις καταστατικές υποχρεώσεις όλων των μελών της”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς