19 Οκτ 2011

ΛΟΚΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ALTER ΖΗΤΗΣΑΝ ΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ

Μόλις λίγες ώρες μετά την συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου με τους μεγαλομετόχους του Mega, Φώτη Μπόμπολα και Σταύρο Ψυχάρη, ήρθε η αναφορά του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, για τραπεζίτες που δεν μπορεί να δανειοδοτούν έναν σταθμό που χρωστά 500.000.000 ευρώ και να αποκλείονται οι μικρές επιχειρήσεις.

Η συγκεκριμένη αποστροφή του πρωθυπουργού, έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους κόλπους των εργαζομένων που αντιμετωπίζουν με αβεβαιότητα το εργασιακό τους μέλλον και έχει φουντώσει τα σενάρια που μιλούν για οριστικό λουκέτο στο Alter, μετά από απαίτηση της διαπλοκής, με αντάλλαγμα να παράσχουν χέρι βοηθείας στον πρωθυπουργό!

Με θύμα τους εκατοντάδες εργαζόμενους του καναλιού, η κυβέρνηση σε μια ύστατη προσπάθεια να σώσει το τομάρι της, φαίνεται να τα δίνει όλα στην εγχώρια διαπλοκή προκειμένου να σιγήσει ο σταθμός που ομολογουμένως ενοχλεί έντονα με την στάση του. Είναι γεγονός ότι οι μεγαλοκαναλάρχες – πατώντας στο υπέρογκο χρέος του Alter, απαιτούν από την κυβέρνηση να κλείσει το κανάλι, προκειμένου να αποσπάσουν το μερίδιό του. Το αίτημά τους στην ουσία έχει ικανοποιηθεί, αφού η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μείνουν τρία ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας, στη λογική πάντα ότι «Η αγορά δεν χωράει περισσότερα». Και προφανώς είναι έτσι, σε μια χώρα 10.000.000 κατοίκων, αλλά κανείς όμως δεν λέει γιατί αυτοί και όχι κάποιοι άλλοι;

Real TV;

Και αν το πολιτικό πλαίσιο συμφωνήθηκε στη προχθεσινοβραδινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τους μεγαλομετόχους του Mega, όπου μεταξύ άλλων προβλέπει και το κλείσιμο του Alter ως αντάλλαγμα στη βοήθεια που θα προσφέρουν, η άλλη πλευρά, φαίνεται να δρομολογεί τις κινήσεις της με μπούσουλα τη μετατροπή του Kontra channel σε Real TV. Η συγκεκριμένη υπόθεση δεν αποκλείεται να πάρει σάρκα και οστά, σε μια φάση μάλιστα που στο Kontra μπαίνουν ελληνοαμερικανοί επενδυτές, ενώ η παρουσία του νέου γενικού διευθυντή, Βασίλη Ταλαμάγκα, εγγυάται τον εξωραϊσμό του και τη μετατροπή του σε μια υπολογίσιμη ανερχόμενη τηλεοπτική δύναμη.

πηγή: enimerosi24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς