22 Οκτ 2011

Ψήφισμα εργαζομένων στο ΑΠΕ και στην ΕΡΤ


Οι εργαζόμενοι στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) καταδικάζουν την επιχειρούμενη μετατροπή των δημοσιογράφων σε κρατικούς υπαλλήλους ,με την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο και την ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.
Το πολυνομοσχέδιο που έγινε νόμος απαξιώνει και υποβαθμίζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ,υπονομεύοντας το δικαίωμα στην αντικειμενική ενημέρωση . Ο νόμος είναι πλήρως ανεφάρμοστος στην περίπτωση των δημόσιων μέσων ενημέρωσης, καθώς οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ δεν μπορούν να έχουν ούτε σταθερό ωράριο ούτε αντικείμενο απασχόλησης συγκρίσιμο με αυτά των δημοσίων υπαλλήλων.
Αρνούμαστε την τακτική του διαχωρισμού των δημοσιογράφων και των τεχνικών ή διοικητικών υπαλλήλων στα δημόσια μέσα ενημέρωσης σε δύο κατηγορίες, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο εντάσσεται σε μια ιδιότυπη τακτική καλλιέργειας διχόνοιας μεταξύ των εργαζομένων και των κοινωνικών ομάδων.
Συντονίζουμε τον αγώνα μας με τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ και τα Δημοτικά Ραδιόφωνα για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων .Στο πλαίσιο αυτό προτείνουμε τη σύγκληση κοινής γενικής Συνέλευσης την Τρίτη 25 Οκτωβρίου στην ΕΣΗΕΑ από 13.00-17.00, διάστημα για το οποίο καλούμε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ να κηρύξει στάση εργασίας.
Θα αναλάβουμε πρωτοβουλία προς πάσα κατεύθυνση για να γίνει κατανοητός ο διακριτός ρόλος των δημοσιογράφων από τους κρατικούς υπαλλήλους .
Καλούμε, τέλος την ΕΣΗΕΑ να ελέγξει πειθαρχικά τους δημοσιογράφους-βουλευτές που είναι μέλη της και υπερψήφισαν τις συγκεκριμένες ισοπεδωτικές και εξοντωτικές για τα δημόσια ΜΜΕ διατάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς