16 Οκτ 2011

Αγανακτούν και το... τυπώνουν

Η απάντηση σε όλα τα τζιμάνια που εξακολουθούν να προφητεύουν το τέλος των εφημερίδων είναι μία και μοναδική: «Occupied Wall Street Journal».

Η δωρεάν εφημερίδα δηλαδή των αγανακτισμένων, που από τις 17 Σεπτεμβρίου κατέλαβαν την καρδιά του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, τη Wall Street.
Εχει ήδη κυκλοφορήσει δύο τετρασέλιδα φύλλα, με αρχικό τιράζ 50.000 αντιτύπων, στα οποία προστέθηκαν αργότερα, λόγω ζήτησης, άλλα 20.000. Οσο για τη χρηματοδότηση, εξασφαλίσθηκε από δωρεές, που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Στα τέλη του περασμένου μήνα, συγκροτήθηκε μια επιτροπή για να αναζητήσει 12.000 δολάρια. Το αποτέλεσμα; Μάζεψε 75.000 δολάρια κι ακόμη συνεχίζει!
«Θέλαμε να φτιάξουμε κάτι όμορφο, κάτι καλογραμμένο, κάτι που να προσφέρει μια χειροπιαστή εμπειρία του αγώνα μας», δηλώνει τώρα ο Αρούν Γκούπτα, εκ των υπευθύνων της «Occupied Wall Street Journal». Και συμπληρώνει ο Κρίστοφερ Γκουέρα, εκ των οργανωτών της κατάληψης: «Πολύς κόσμος λέει ότι πεθαίνουν οι εφημερίδες, αλλά το γεγονός ότι την κρατάς στα χέρια σου και τα χέρια σου λερώνονται με μελάνι σού υπενθυμίζει ότι αυτό που κάνεις είναι αληθινό».
Η θεματολογία της εφημερίδας περιστρέφεται γύρω απ' τον αγώνα ενάντια στον ληστρικό καπιταλισμό και, φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει απ' τις σελίδες της η ελληνική εμπειρία. Φιγουράρει φάτσα κάρτα σε πρωτοσέλιδο άρθρο του πρώτου φύλλου, με τίτλο «Learning from the World». Οι συντάκτες του κομματιού είχαν περάσει απ' τα μέρη μας το καλοκαίρι και θυμούνται ότι ο κόσμος τούς ρώταγε επανειλημμένα τι γίνεται στις ΗΠΑ και πότε θα ξεσηκωθούν εκεί οι πολίτες. «Τώρα μπορούμε να απαντήσουμε», σημειώνουν. «Τώρα πήραμε μπρος!»

πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς