9 Ιαν 2012

Τα 70α γεννέθλια του γιόρτασε ο Στήβεν Χώκινς που κατάφερε να διαψεύσει την επιστήμη

Ο διάσημος αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ δεν μπόρεσε να παρευρεθεί σε εκδήλωση που έγινε στο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ με αφορμή τα 70 χρόνια του, που κλείνει σήμερα. Ο Βρετανός επιστήμονας που παραμένει από τα 21 του-όταν διαγνώστηκε με τη σπάνια ασθένεια των κινητικών νευρώνων- καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι νοσηλευόταν, όπως αναφέρει το bbc σε νοσοκομείο λόγω της κακής κατάστασης της υγείας του και μπόρεσε να παρακολουθήσει την εκδήλωση μέσω webcast.

Είχε πάντως φροντίσει να ηχογραφήσει την ομιλία του που ακούστηκε στην εκδήλωση και οι παρευρισκόμενοι, ανάμεσα σε αυτούς κορυφαίοι επιστήμονες του κόσμου, επιχειρηματίες όπως ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, ακόμη και μοντέλα σαν την Lily Cole, τον άκουσαν να προειδοποιεί την ανθρώπινη φυλή ότι δεν θα επιβιώσει τα επόμενα χίλια χρόνια στον πλανήτη και πως θα πρέπει να αρχίζει να αποικίζει άλλα μέρη του σύμπαντος. Προέτρεψε δε τα κράτη, να συνεχίσουν την εξερεύνηση του διαστήματος για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Ο Χόκινγκ με αφορμή τη δική του περιπέτεια υγείας συμβούλεψε τους ανθρώπους να είναι περίεργοι. «Θυμηθείτε ότι πρέπει να κοιτάζετε προς τα αστέρια και όχι τα πόδια σας. Προσπαθήστε να βγάλετε νόημα από αυτά που βλέπετε και αναρωτηθείτε για το τι κάνει το σύμπαν να υπάρχει», είπε μεταξύ άλλων.

Το κατάμεστο αμφιθέατρο του Κέμπριτζ περίμενε μέχρι την τελευταία στιγμή να κάνει την εμφάνιση του ο Χόκινγκ, ελπίζοντας ότι θα είναι καλύτερα η υγεία του. Μέχρι τη στιγμή που ο αντιπρόεδρος του πανεπιστημίου άνοιξε την εκδήλωση ανακοινώνοντας ότι ο καθηγητής δεν θα μπορούσε τελικά να παρευρεθεί. Του ευχήθηκε χαρούμενα γενέθλια και τότε το κοινό ξέσπασε σε παρατεταμένο και θερμό χειροκρότημα.

Ο Χόκινγκ δεν έχασε μόνο τη γιορτή για τα γενέθλια του, λόγω της κατάστασης της υγείας του. Θα χάσει και μια σημαντική διάσκεψη που θα γίνει σε τρείς ημέρες με τίτλο «Η κατάσταση του σύμπαντος». Έτσι κι αλλιώς όμως, είναι ο μεγάλος νικητής, όπως ειπώθηκε από καλεσμένους στη γιορτή του. Κατάφερε να αψηφήσει την ιατρική επιστήμη και τα δεδομένα για την ασθένεια από την οποία πάσχει αφού οι γιατροί δίνουν στους ασθενείς ζωή πέντε ετών από την ημέρα της διάγνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς