12 Ιαν 2012

Η απάντηση των εργαζομένων του Alter σε Χατζηνικολάου και Νικολούλη

Η προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία 24ωρα να πειστούν οι ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΠΙ ΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ εργαζόμενοι του ALTER να κάνουν πίσω στις διεκδικήσεις τους και να ανοίξουν το σταθμό, δεν μπορεί παρά να είναι ενορχηστρωμένη.

Δεν μπορεί να αποφάσισαν τυχαία να μιλήσουν ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ μετά από καιρό τόσο ο Νίκος Χατζηνικολάου όσο και η Αγγελική Νικολούλη, των οποίων πάντως επικροτούμε την απόφαση να μείνουν και να περιμένουν τι θα απογίνει ο σταθμός.

Και τι είπαν;

* «Ο Κουρής είναι ένα άλλο θύμα της ίδιας ιστορίας που αναγκάστηκε να πουλήσει μισοτιμής τη μισή περιουσία του κάνοντας μια προσπάθεια να σώσει το κανάλι» (Χατζηνικολάου)

* «Ο μόνος που παλεύει για να το κρατήσει ανοιχτό, είναι ο Γιώργος Κουρής» (Νικολούλη)

«Αθώος», λοιπόν, ο εργοδότης! Ποιος, όμως, είναι ο «ένοχος»; Γιατί πρέπει να υπάρχει κάποιος ένοχος για τα όσα έχει υποστεί αυτός ο σταθμός… Και είναι άστοχο να υποστηρίζεται ότι για όλα φταίνε οι εργαζόμενοι! Και οι δυο παρουσιαστές προσπαθούν να απενοχοποιήσουν τον ιδιοκτήτη του σταθμού:

«Δεν έχει τις ίδιες ευθύνες ο Γιαννίκος με τον Κουρή. Θέλετε να πείτε ότι ο Κουρής είναι «μακάκας» που δεν τον ήλεγξε; Πείτε το. Αλλά μέχρι εκεί» (Χατζηνικολάου)
"Ο Κώστας Γιαννίκος δυστυχώς είναι απών" (Νικολούλη)

ΕΜΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ!

Ο Γιαννίκος κατέστρεψε το κανάλι υπερχρεώνοντάς το. Όμως, πίσω από αυτή την αλήθεια, υπάρχει και άλλη μια: Καλώς ή κακώς, ο Γιαννίκος δεν υπάρχει πια στο ALTER. Έχει υποβάλλει παραίτηση και, έστω κι αν δεν έχει γίνει δεκτή, εμμένει σε αυτήν κι αυτό αποτελεί ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΝΟΜΙΚΟ του δικαίωμα. Με λίγα λόγια:

ΕΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΑΠ’ ΕΞΩ!

Από ποιον, λοιπόν, να διεκδικήσουν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους; Αυτή η εταιρεία εξακολουθεί να υπάρχει. Έχει ιδιοκτήτες (τρεις), μετόχους, γενικό διευθυντή.

ΑΝ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΕΠΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ… «ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΠΛΑΤΗ» -ΟΠΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΖΗΤΗΣΕ- ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ;

Άλλωστε, ο ίδιος ο Γ. Κουρής δεν είχε κάνει (για πρώτη φορά) την εμφάνισή του στο κανάλι μοιράζοντας υποσχέσεις για τακτικές πληρωμές; Ο ίδιος ο κ Χατζηνικολάου δεν έλεγε τότε «Μην ανησυχείτε, τώρα ανέλαβε ο Κουρής»;

Απαντάμε:

Είναι αστείο να πιστεύει κανείς ότι 650 ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ άνθρωποι έχουν γίνει έρμαιο στα χέρια «εξωγενών παράκεντρων τα οποία με κραυγαλέο τρόπο επιχειρούν να κλείσουν το κανάλι».

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑ ΤΑ «ΠΑΡΑΚΕΝΤΡΑ»; Επιτέλους, ας μιλήσει κάποιος ανοιχτά και όχι με υπονοούμενα. Τι πιστεύουν, δηλαδή; Ότι κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν την απόγνωσή μας και μας… «λάδωσαν» για να κλείσουμε το ALTER; Ποιοι είναι αυτοί; Κόμματα, ανταγωνιστές, επενδυτές που θέλουν να το αγοράσουν φτηνά; Κι αν μας «λάδωσαν», γιατί δεν καθόμαστε στα σπίτια μας; Η επίσχεση εργασίας δεν προϋποθέτει παρουσία! Ή, μήπως, πιστεύουν ότι οι εργαζόμενοι είναι αφελείς και… παρασύρονται; Είμαστε 650 άτομα, όλοι αφελείς είμαστε;

Είναι αστείο να υποστηρίζει κανείς ότι «ποτέ οι κάθετες θέσεις, η διαρκής άρνηση και η συλλήβδην απόρριψη, δεν ήταν η λύση. Η συζήτηση δεν είναι υποχώρηση»

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΙΛΑΜΕ; Εκείνη που έγινε με τον ίδιο τον Γ. Κουρή το καλοκαίρι, όταν μας έπεισε να διακόψουμε την πρώτη επίσχεση με την υπόσχεση ότι κάθε μήνα θα μπαίνουν στα ταμεία της εταιρείας δυο εκατομμύρια ευρώ κι ότι θα πληρωνόμαστε απαρέγκλιτα στις 30 κάθε μήνα; Για τις συζητήσεις με λόγια του αέρα με απίθανους νομικούς που τη μια εκπροσωπούν τον Κουρή και την άλλη τον… επενδυτή- φάντασμα που ακούμε αλλά δεν βλέπουμε;

Πώς φαντάζεται ο καθένας ότι μπορεί να ανοίξει το κανάλι, με μια… προφορική διαβεβαίωση; Ούτε ο κ Χαζηνικολάου ούτε η κα Νικολούλη ήταν παρόντες στις αλλεπάλληλες συνελεύσεις όπου 650 απελπισμένοι άνθρωποι κρέμονταν από μια υπόσχεση, μια ημερομηνία, μια προθεσμία και ένα χρονοδιάγραμμα…

…ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ!!!

Η «διαρκής άρνηση» που επικαλείται η κα Νικολούλη, θα υπήρχε αν υπήρχαν… «διαρκείς προτάσεις», αλλά δεν υπήρξε καμία ΓΡΑΠΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ. Μας έχουν κοροϊδέψει άπειρες φορές ως τώρα, τόσο ο «φυγάς» Γιαννίκος όσο και ο Κουρής που τον επέλεξε. Γιατί τώρα να πιστέψουμε πάλι τα λόγια του αέρα; Και μην ξεχνιόμαστε:

ΔΕΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ‘ΒΡΙΣΚΑΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ!
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΣΠΑΣΑΝΕ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ;

Το έχουμε ξαναγράψει χίλιες φορές και θα το γράψουμε άλλες χίλιες, αν χρειαστεί, ώσπου να το καταλάβουν όλοι. Για τους 650 εργαζόμενους του ALTER, αυτός ο σταθμός είναι το δεύτερο σπίτι τους. Γι’ αυτό μένουν εδώ. Γι’ αυτό τον κρατούν ανοιχτό σε όλους, έστω κι αν πολλοί δεν μας έκαναν την τιμή να περάσουν για μια βόλτα… Γι’ αυτό είναι πανέτοιμοι και πρόθυμοι να τον λειτουργήσουν ξανά, αμέσως μόλις δικαιωθεί ο αγώνας τους.

Ως τότε, μένουν εδώ γιατί:
σε άλλους έκαναν έξωση από τα σπίτια τους
πολλοί βρίσκουν τη ζεστασιά που δεν μπορούν να πληρώσουν στα σπίτια τους
αρκετοί βρίσκουν το φαγητό που τους στέρησε η διοίκηση του ALTER
τους κυνηγούν οι πιστωτές τους

Είναι εδώ, όμως, και μεταξύ αυτών είναι ΖΕΥΓΑΡΙΑ που δουλεύουν στο ALTER και έχουν ΠΑΙΔΙΑ στα οποία ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΟΥΝ! Κανείς τους δεν διαθέτει ούτε ΚΟΚΚΟ από τα «δέκα εκατομμύρια από τη μισή περιουσία του» που –όπως είπε ο κ Χατζηνικολάου- πλήρωσε κάποια στιγμή ο Γ. Κουρής! Γιατί αυτοί οι εργαζόμενοι βασίζονταν στα 800, 900 και 1.000 ευρώ ενός φτωχού μισθού τον οποίο ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ένα χρόνο τώρα.

ΩΣΤΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ…και –όπως έγραψε η κα Νικολούλη- περιμένουν κι αυτοί "να δουν απ΄τους μετόχους την τελική λύση που θα βγάλει από την εξαθλίωση τους εργαζόμενους»!

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ…

…και περιμένουν ένα ΚΑΛΕΣΜΑ, μια πρόταση ΓΡΑΠΤΗ και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ για να καθίσουν να συζητήσουν. Αν έρθει και είναι ΣΟΒΑΡΗ, τότε θα φανεί αν είναι ΔΙΚΑΙΟΙ ή όχι!

ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ «ΜΙΚΡΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΘΥΣΙΑ»!
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς