10 Ιαν 2012

Ο Ρήγας δεν ήταν εκεί για να μάθει την ποινή του δολοφόνου του

Ήμασταν όμως εμείς εκεί γι' αυτόν. Πήγαμε στα δικαστήρια για να βεβαιωθούμε ότι δεν θα τον ξεχάσει κανείς. Για τον Ρήγα και όλους τους φίλους του, τα ζώα. Ήμασταν εκεί για να μάθει ο υπάνθρωπος, κομπλεξικός, το κτήνος που τον σκότωσε ότι ούτε αυτόν θα ξεχάσουμε. Για να τον μάθουν και τα παιδιά του.

Ούτε η πρόεδρος του δικαστηρίου, που τελικά καταδίκασε τον 55χρονο Αλβανό δράστη, δεν άντεχε να βλέπει τη φωτογραφία του χτυπημένου σκύλου Ρήγα μέσα στα αίματα… Ο κατηγορούμενος, που χτύπησε βάναυσα δύο σκυλιά με σιδηρολοστό στις 23 Δεκεμβρίου 2011 στο Μοσχάτο, καταδικάστηκε τελικά σήμερα από το Πλημμελειοδικείο της Αθήνας με.......
9 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή, ποινή όμως, που είναι εξαγοράσιμη, (με 20 ευρώ για κάθε μέρα) και με χρηματικό πρόστιμο 3.000 ευρώ. (σ.σ. Ο έλληνας αφεντικό, δεν κατηγορήθηκε για τίποτα!!!)

Επί της ουσίας ο δολοφόνος του Ρήγα και βασανιστής του δεύτερου σκύλου Δούκα, θα πληρώσει για το έγκλημα, που διέπραξε, περίπου 8.500 ευρώ. Αρχικά προτάθηκε η μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης, που προβλέπεται για κάθε ζώο, δηλαδή 12 μήνες, αλλά με συμψηφισμό - όπως προβλέπει ο νόμος - επιβλήθηκαν 9 μήνες για την κατά συρροή κακοποίηση των ζώων σύμφωνα με τον εισαγγελέα. Και είναι η μεγαλύτερη ποινή, που προβλέπεται, για τέτοιους είδους πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξεις.

Ο κατηγορούμενος δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από τη δικηγόρο του, η οποία προσπάθησε – αλλά δεν τα κατάφερε – να παρουσιάσει ως ψευδομάρτυρες όλους εκείνους, που σήμερα κατέθεσαν, τι είδαν το πρωί της 23 Δεκεμβρίου 2011. Προσπάθησε δε να δικαιολογήσει τον 55χρονο λέγοντας, ότι τα ζώα του επιτέθηκαν, επειδή ήταν πεινασμένα!

Μάλιστα όταν κάποιος από τους δεκάδες φιλόζωους, που κατέκλυσαν την αίθουσα του δικαστηρίου, κρατούσε στο χέρι του τη φωτογραφία του χτυπημένου Ρήγα η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε να την κατεβάσει (καθώς το θέαμα του ζώου πλημμυρισμένο με αίματα είναι φριχτό) γιατί όπως είπε «δεν αντέχει να την βλέπει».

πηγή: Swell

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς