30 Οκτ 2012

ΕΣΗΕΠΗΝ: Απαράδεκτη στάση αστυνομικών έναντι δημοσιογράφων


Προσβολή κατά των επαγγελματιών δημοσιογράφων και ευθεία βολή κατά της ενημέρωσης του λαού της Λέσβου αποτέλεσαν τα αυστηρά αστυνομικά μέτρα που λήφθηκαν κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Μυτιλήνη.

Στο όνομα της προστασίας των επισήμων που παρακολούθησαν την παρέλαση απαγορεύτηκε η πρόσβαση των δημοσιογράφων στο χώρο δίπλα απ’ την εξέδρα, με αποτέλεσμα οι δημοσιογράφοι να δεχθούν δεκάδες παρενοχλήσεις στην προσπάθειά τους να τραβήξουν φωτογραφίες.


Ακόμη και σε δημοσιογράφους που εργάζονται σε κρατικά μέσα ενημέρωσης και έχουν 2,5 δεκαετίες δουλειάς, με ειρωνικό ύφος ορισμένοι αστυνομικοί καμώνονταν πως δεν τους γνωρίζουν και δημιουργούσαν ανυπέρβλητα εμπόδια στην άσκηση του λειτουργήματός τους. Την ίδια ώρα βέβαια επιτρέπονταν σε εικονολήπτες να λαμβάνουν πλάνα κατά βούληση παρ’ όλο κανείς δεν βεβαίωνε την επαγγελματική τους ιδιότητα και το μέσο που εργάζονται.

Αυτή η πρακτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών είχε ένα και μόνο στόχο να παρεμποδίσει την ενημέρωση των κατοίκων της Λέσβου και όλης της χώρας για τα γεγονότα της παρέλασης της Μυτιλήνης.

Καταγγέλλουμε αυτές τις αντιδημοκρατικές πρακτικές και καλούμε το λαό της Λέσβου να της καταδικάσει γιατί κάθε πλήγμα στην ενημέρωση είναι πλήγμα κατά της Δημοκρατίας.

Ένωση Συντακτών Ημερησίων                    
Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου
και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ)
Τμήμα Βορείου Αιγαίου              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς